Снимка: БГНЕС

 Над 900 са вече задържаните за купуване на гласове. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков.

По думите му от началото на месеца са образувани 72 досъдебни производства за търговия с гласове, обяви министър Рашков и отчете ръст на разкритите случаи в сравнение с периода преди изборите на 4-ти април.

„До момента са задържани над 900 души. Проверени са близо 3 000 места, на които има съмнение, че може да се извършва купуване на гласове. Проверени са над 1800 души. От тях 818 са лидери на групи, за които се смята, че могат да извършват купуване на гласове“, поясни Бойко Рашков. 
Още по темата
"Засега има шесткратно увеличене на броя на образуваните досъдебни производства в този двумесечен период в сравнение с периода до 4-ти април. Образуването на досъдебни производства е правомощие и на българската прокуратура. Нямаме обяснение, защо прокуратурата не го е правила“, допълни той. 
 
"В нашата страна от дълги години се е утвърдила практиката да се купуват и продават гласове на български граждани, когато дойде време за избори. Тя е била упражнявана съвсем спокойно, необезпокоявано от никого", заключи Рашков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase