Снимка: bTV
fallback

Ако изборите бяха днес подкрепата за двете водещи партии - ГЕРБ и "Има такъв народ", би била почти равна. Това сочат данните от проучването на „Маркет Линкс“, съобщи социологът Добромир Живков. Анкетата е направена сред 1075 българи между 8 и 25 юни, по поръчка на bTV.

ГЕРБ биха получили 19,7%, а партията на Слави Трифонов - 18,8% от гласовете.

По думите на Живков при тази минимална разлика трудно може да се каже кой ще е реалният победител на 11 юли. Според него през тази седмица нещата могат да се обърнат и ИТН да излезе първа на изборите.

Oще по темата

"През последния месец отчитаме спад в подкрепата на ГЕРБ-СДС, който поставя границата под въпрос", коментира социологът.

Разпределението на електоралната подкрепа за следващите места в новото НС е следното: БСП 16,9%, ДБ 12,5%, ДПС 9,5% и "Изправи се! Мутри вън" - 5,4%.

Според проучването патриотичните партии засега остават под бариерата от 4% - БГ патриоти 2,9% и Възраждане 2,4%.

Социологът посочи, че 42% от българите подкрепят служебния кабинет срещу 30% неодобрение. Одобрението и неодобрението към служебния министър-председател е идентично.

58% от анкетираните декларират, че ще гласуват на предсрочните парламентарни избори на 11 юли, а 20% декларират, че по-скоро ще го направят. Само 9% заявяват твърдо, че няма да гласуват.

57% от анкетираните смятат, че санкциите по закона „Магнитски“ са основателни, 39% обаче смятат, че тези санкции са намеса във вътрешните работи на България.

Проучването е направено от „Маркет Линкс“, по поръчка на Би Ти Ви, сред 1075 българи между 8 и 25 юни, по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета. То е финансирано съвместно от bTV и "Маркет Линкс"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

384

минувач

преди 2 години

Е, от ДСБ (Добромир Живков) - "Маркет линкс", каква адекватна и НЕманипулативна прогноза очаквате.Фалшивите социологически агенции от тези - с един човек "персонал"...Хах!

383

Вече сме в ЕС

преди 2 години

Много ви се иска и сигурно сте нагласили софтуера към такъв резултат, но днес проф. Константинов сезира КС, че тези машини са конструирани така, че хем няма тайна на вота, хем може да се манипулира. Така се надявахте да изработите българския народ, както го направихте 90г.,ама вече сме в ЕС и НАТО и има, кой да не ви го позволи. На ход е КС и кому'нягите в него. Но светът не спи и ние не сме Венецуела!

382

А ве

преди 2 години

стига сте публикували платените глупости и герберите и техните слуги т.н. политолози .ГЕРБ вече е не в миманса , а в миманса на историята. Това са последни гърчове на тиквун и кохортата му . Тези ,,социологически агенции,, след изборите да вземат всички да си сдъвчат дипломите пред софийския университет и никога да не казват,че са учили социология и производните й.

fallback