Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Централният лъч на ДПС, начело с председателя Мустафа Карадайъ, зам.-председателя и водач на листата в Пазарджик Йордан Цонев и евродепутатът Искра Михайлова, са посетили Драгиново, за да подкрепят листата на ДПС за Пазарджик. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

От площада в Драгиново председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е заявил: "През месец април дадохме старт на рестарта, но рестартът не е довършен. По думите му моделът ГЕРБ и "12-годишното безцелното пребиваване във властта и превръщането на държавния апарат в бухалка срещу бизнеса и хората" трябва да бъде прекратен.

Oще по темата

Според Мустафа Карадайъ кризата на държавността се състои в погазването на демократичните принципи и отстъплението от правата и свободите на хората, войната между институциите, която е довела до криза в политиката. Затова се нуждаем от рестарт, е заявил той.

Карадайъ е подчертал колко важно за страната е "държавният апарат да функционира съгласно Конституцията и законите на страната в диалога ,координация и взаимен контрол, в услуга на хората и помощ на бизнеса."

"Когато ДПС беше на власт през 2007 година, България стана член на ЕС, дългът от 17 милиарда лева през 2009 година вече беше едва 1 милиард лева", е посочил лидерът на ДПС, цитиран в съобщението. Той е добавил, че външните инвестиции в България са достигнали 7 милиарда евро, което е довело до повече работни места и ръст в икономиката.

"Ерата на джипката приключи, въпросът е какво следва", е казал Карадайъ и е призовал присъстващите на площада да избират партии с ясни цели и приоритети.

Водачът на листата за Пазарджик и зам.-председател на ДПС Йордан Цонев е бил категоричен, че за тези 12 години ГЕРБ е превърнала държавата в инструмент на собствената си партия, на членовете си, на бизнеса на ГЕРБ и на лидера си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

ББ

преди 2 години

До анонименнеделко объркл си Народа...я Андрешко ще те остави в реката...я дедо Йоцо...ще прогледне...така 1400 г....докато Народа ни порасне и..не му е било лесно...като дете е ...ще го отгледаме...а вас ще ви съдим...за предателство и финансови.ва пари от нашите данъци?това не е игра на карти...животете на децата на България са безценни..живота на децата ми не са ви стока..алчни престъпници сте..елате ни!гроб е мафия!

64

анонимен

преди 2 години

Е,как! Иде новата джипка,тази за Славунеца-чалгапееца барабар с три джипки охрана.Отърване от джипки няма.

63

ББ

преди 2 години

До Анониментака е като ви закриха училищата,мюсюлманите са стотици хиляди ограбени наши братя,дпс просто ги яхнаха ...те са по-големи жертви дори...Капитан Петко Войвода....най -добрият му приятел бе турчин-мюсюлманини,релегиозната и етническа работи за престъпниците политици,разиграват я от 30 години...Обичайте Родината ми и сте наши братя...общ и справедлив дом за децата ни,без етнос и религиозни разделения...свободни хора сме...само се борете дома на децата ни България да е просперираща

fallback