Снимка: БГНЕС
fallback

Илко Стоянов е новият кмет на Благоевград. На втория тур от частичните избори той събра около 2000 гласа повече от Румен Томов, който управлява общината година и половина.

По-малко от един процент е разликата в избирателната активност между двата тура на изборите за кмет на Благоевград. Антирекордът беше поставен миналата неделя с едва 27.75% гласували. Финалът на изборите обяви заместник-председателят на ОИК Йордан Симонски: "28.46% - 18 645 гласа. С около 500 гласа повече в сравнение с предишния тур".

Снощи в 21:00 часа щабът на адвокат Илко Стоянов обяви победа, позовавайки се на данните от своите представители в секционните комисии:

Oще по темата

"Ще бъда диалогичен кмет и това, което съм обещал най-вече - ще бъда почтен. Заложих изцяло на позитивното, на новото, на диалога, на разума", коментира Илко Стоянов, цитиран от БНР.

Малко преди полунощ Общинската избирателна комисия обяви и финалните резултати - кандидатът на "Има такъв народ“ събра 56.08 процента, а независимият Румен Томов - 40.78 на сто.

Досегашният градоначалник, който управлява община Благоевград 19 месеца, заяви, че приема резултата, но се усъмни в почтеността на вота.

"Имаше много сигнали за купуване на гласове, ние сме се обърнали към органите на реда. Ако избирателната активност беше по-висока, може би нямаше да се получи този резултат", заяви Румен Томов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Г-н Стоянов...

преди 2 години

...почтен както по времето на мандатите си от ГЕРБ ли ще бъде или още по-почтен?

26

Анонимен

преди 2 години

ИТН подкрепиха човек на ГЕРБ - странно.

25

Време за подмяна

преди 2 години

До ИТН: "Заместник кмет не е като кмет"? То и ИТН не е като партия на промяната щом обира вторият ешалон на ГЕРБ и с него ще променя България. Имате още време да си помислите какво вършите, но ако така я карате ще стигнем там, откъдето уж искаме да се отлепим.

fallback