Снимка: БГНЕС
fallback
ЦИК изпраща по три машини във всяка Районна избирателна комисия, за да може кметовете по места да организират пробни гласувания за предстоящите парламентарни избори. 
 
От ЦИК казаха, че има достатъчно време всички хора, които не са гласували досега с машина, да го направят. Смятат, че машините няма да са причина за по-ниска избирателна активност.

"Ще тръгнат към всички Районни избирателни комисии по три машини във всеки район и са надяваме кметовете на общини, областните управителни, районните комисии да организират такива пробни гласувания, за да могат всички избиратели, които искат да видят машина, да гласуват на нея преди изборите. Не знам дали ще бъде по-ниска или по-висока активността - лято е, много хора ще бъдат на почивка, няма да успеят да гласуват, когато са на почивка в страната, така че ще видим на изборите", каза говорителят на ЦИК Росица Матева.

 
През следващите дни трябва да се подготвят и машините за изборите в чужбина. От ЦИК обявиха още, че до края на седмицата у нас ще пристигнат и допълнително закупените устройства за гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

анонимен

преди 2 години

А Външно провери ли си членовете за секциите в чужбина?Кой с ваксина, кой преболедувал? Има ли ги регистрирани в националната система?

9

Гарантирано

преди 2 години

от чалгапитеците!

8

ОО,оооо...ДА ...

преди 2 години

Чаргари ...срещу бесепари ---ЩЕ Е ДОСТА ИНСТЕРЕСНА КОМБИНАЦИЯ!---А , НИЕ ОТ ГЕРБ , ЩЕ ГЛЕДАМЕ СЕИРИ.....НА ЖИВО!

fallback