Снимка: БГНЕС
fallback

Извънредният и пълномощен посланик на Република България във Великобритания Марин Райков опровергава тиражирани в медиите спекулации, че посолството се опитва да ограничи броя на секциите в Обединеното кралство.

От МВнР разпространиха позицията на посланик Райков, в която той заявява:

Oще по темата
"Във връзка с достигнали до нас излишни спекулации и тиражирани директни манипулации, че посолството се опитва да ограничи броя на секциите, които ще бъдат разкрити във Великобритания, бихме искали да подчертаем, че това категорично не отговаря на истината.

Посолството е отправило предложение да започнем разчети с работна хипотеза за над тройно увеличение на броя на секциите спрямо предишните избори. През МВнР сме предложили да работим с очакване дори на 120 секции, а не на 84. Това е нашето желание, но е ясно, че решението ще бъде само на ЦИК“, посочи посланик Райков.

В позицията си той уточнява, че това решение на ЦИК ще отразява броя на заявленията по места, но също и наличието на осигурени подходящи помещения и не на последно място - успешното или неуспешно набиране на съответен състав за всяка секция.

"Никой не може да прекрачи закона. Най-малкото не и посолството. Същевременно нашата позиция е, че няма нужда от тройни и четворни секции, за каквито бяхме настояли на предишните избори с цел да бъде компенсиран ограниченият тогава брой на СИК по места.

Сега ограничения няма и след промените в ИК ще бъдат разкрити множество секции на различни места в близост до досегашните секции. Това значително ще намали гласуващите в предишните 35 секции. Същевременно, отново подчертаваме, че навсякъде, където бъдат покрити законовите изисквания, ще бъдат разкрити секции и посолството ще окаже пълно съдействие за това, както винаги го е правило. Призоваваме всички граждани да не се подвеждат по спекулации, а да се информират за нашите действия само от сайта на посолството, или от официалната Фейсбук страница. Доказали сме, че държим на пълната прозрачност и ви уверяваме, че ще продължим да го правим", казва още дипломатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Тольо

преди 2 години

До 3 Тези от Англия и огромната част от останалите по света (изключвам поданиците на Ердоган)вкарват в България много повече от твоите данъци,които може и да са нулеви.Най вероятно си на социални помощи или цоцаш от пенсията на мама и баба.

11

Анонимен

преди 2 години

Големи мъки с тоя Слафчу как да го избутат напред.

10

ххх

преди 2 години

ТОВА Е ЕДИН ГОЛЯМ АМА МНОГООООООО ГОЛЯМ КАРИЕРИСТ! ДОКАТО БЕШЕ СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР СЕ УРЕДИ ЗА ПОСЛАННИК В РИМ.

fallback