Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът не е посредник между политическите сили. Не виждам особена роля на президента при трите евентуални стъпки на конституционната процедура за съставяне на правителство. Това каза политологът проф. Александър Маринов от Стратегическия съвет към президента пред БНР.

По думите му като нация сме спечелили необходима, макар и закъсняла промяна.

Oще по темата
"Тази промяна няма да е светкавична, изисква постепенност, постигане на съгласие между силите, които искат промяна... Когато изборната практика се нормализира и се нормализира ролята на купения вот, ще се състави това мнозинство, което ще задвижи по-силно промяната", коментира той.

Съставяне на правителство ще е трудна, но не невъзможна задача, посочи проф. Маринов допълни, че "следващото правителство няма да бъде с министър-председател Борисов".

Според политолога навлизаме в период на драматични промени и ще се наблюдават различни изненадващи нови фактори. Но въпросът е доколко новите ще се наложат, предлагайки добра политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

НОВИ ФАКТОРИ!

преди 3 години

Професорът-марксист надушва, че ще има изненадващи нови фактори, но не му е ясно, че новите фактори ще се появят веднага след въвеждането на Новия световен ред от Джоузеф Байдън. Нека само Космическите сили на Америка /USSF/ си свършат работата.

81

човек от народа

преди 3 години

Абе факта е че Радев и Слави се омазаха и сега не знаят накъде да тръгнат.Този просто хвърля димки за да замаже положението.

80

народен съд

преди 3 години

Това да закопаеш цулата държава, само защото си се заял с някого е най-малкото престъпно. Освен това ББ работи за разлика от президента.

fallback