fallback

Общ преглед
Как се гласува с машини? Общественият съвет към Централната избирателна комисия организира поредната демонстрира и всеки, който иска на предстоящия вот да гласува по този начин, можеше да опита предварително.

Първо избирателят получава магнитна карта, която поставя в машината, след което се появява визуализация на електронния вид на бюлетината в три страници, на която може да отбележете както партия, така и преференция.

Когато направите своя избор, машината ще ви попита дали искате да прегледате избора си. Ако се колебаете, може да го промените.

След това натискате „гласуване“ и бюлетината се отпечатва в разписка, която се слага в непрозрачна кутия.

Общо във всички секции в страната с над 300 избиратели ще бъдат разположени 9390 машини за гласуване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

АМИ , ПРАВИЛНО!

преди 3 години

ПРИ МАШИНИТЕ--МАШИНАЦИИТЕ СА ГАРАНТИРАНИ!НЕ СЕ ЛОВЕТЕ НА ТИЯ ХВАТКИ!ТАКА У САЩ , ПРЕЦАКАХА ТРЪМП С ГЛАСУВАНЕ ПО ПОЩАТА, НЕТА И МАШИННО ГЛАСУВАНЕ!НЕ СТАВАЙТЕ БАЛЪЦИ !!!ЛЪЖАТ ВИ --"МАШИННО" И "АВТОМАТИЧНО"!

63

Анонимен

преди 3 години

Машинното гласуване е ненадеждно и беше отречено . В никоя европейска държава не се гласува машинно. Защо не се поучихме от европейския опит? Защо ГЕРБ угодиха на фигуранта и бсп?За Бога братя не гласувайте машинно! Вашият глас може да бъде зачетен, но за друга партия, а не за желаната от вас!

62

Анонимен

преди 3 години

Има голяма вероятност да натисна на дисплея 4, а да бъде отчетено 28. Не вярвам на машините. Имаше достатъчно време управляващите да ги манипулират и те положително го направиха в складовете където уж бяха съхранявани.

fallback