fallback

Броени дни преди парламентарните избори, партиите и коалициите в надпреварата излизат с различни обещания и предизборни програми. В студиото на "България сутрин" възгледите на партия ВМРО представи кандидат-депутатът Георги Дракалиев.

В своите действия и политики ВМРО винаги се е водила от националния интерес и стремежа за благополучие на българския народ, посочи той.

"Националните интереси са на първо място  - доходи, семейни ценности, сигурност. Ние в нашата платформа наблягаме на тези 3 неща и мисля, че ще успеем да ги развием. През последните 4 год. доходите нараснаха.  За първи път в кабинета Борисов 3 беше увеличена минималната заплата и минималната пенсия", заяви Дракалиев.

От ВМРО предвиждат още и увеличение на доходите.

"700 лв. средна пенсия и 2500 лв. средна заплата - може да стане лесно с правилно планиране. Не предвиждаме да вдигаме данъка, а и е много важно да спадне този натиск върху средния бизнес", коментира още кандидат-депутатът е ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него, средства в сферата на образованието също могат да бъдат вдигнати - за всяка следва година около с 10%.

"Подпомагаме образованите родители - като предлагаме данъчно облекчение за тези работещите родите - 450 лв с едно дете, а в Бургас вече стимулираме финансово образованите родители. Тези, които нямат необходимото образоване - има програма за интегриране на обществото, затова направихме задължително образованието от 4 год", обясни Дракалиев.

Той засегна и темата за туристическия бизнес у нас.

"Ние имаме няколко много добри предложения - ваучери за българските туристи, намаляване на 9% данъка на туризма, работим и по програмата "Българско лято", предвиждаме и облекчаване на визите на граждани на туристи на неевропейски страни"

Дракалиев подчерта, че трябва и истинска реформа в здравеопазването, а най-вече да се развие доболничната помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Поплавски

преди 3 години

Трябва гарга да е изкълвала мозъка на избирателите,за да гласуват за най големите лъжци на Републиката.ВМРО,трябва завинаги да слезе от "коня".Охранили се като сумисти през отминалите четири години,тези никаквици,искат отново да яхнат простолюдието.

55

Анонимен

преди 3 години

Който може да се спасява.Тук няма да има бъдеще. Отиваме назад с по е 30 години.

54

Анонимен

преди 3 години

ВМРО няма никакво право да иска това за доходите. Те са управляващи и трябваше да го направят, а не да го искат от някой друг, сякаш те нямат нищо общо с управлението на България.

fallback