Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Традиционна лидерската битка на изборите е в 25-и МИР в София, където един срещу друг се изправят Бойко Борисов и Корнелия Нинова. Този път обаче двамата са водачи и на листите в Пловдив. За разлика от ГЕРБ и БСП, ДПС залага най-много на Кърджали и заради това и този път лидерът на движението Мустафа Карадайъ оглави листата на движението там.

Oще по темата

За гласовете на софиянци от 25 МИР ще се бори и бизнесменът Васил Божков, който е с обвинение за ръководене на престъпна група и от  месеци се укрива в Дубай. На изборите обаче води листата на Българско национално обединение”. Така че ако партията мине бариерата от 4% и той бъде избран за депутат, ще трябва да избира дали да остане в Дубай или да се върне и да попадне в ръцете на прокуратурата.

Искрен Веселинов води листата на ВМРО в 25-и МИР. Засега социологическите проучавния сочат, че воеводите са на ръба а прескачане на бариерата и за тях решаващата ще бъде предизборната кампания.

За разлика от тях обаче партията на шоумена Слави Трифонов „Има такъв народ“ е сочена за трета или четвърта политическа сила в новия парламент.  Самият той обаче няма да влезе в лидерската битка, а ще оглави листите във Варна и Стара Загора. Един от сценаристите на шоуто Филип Станев е водач в  25-и МИР.

В столичния 24-и МИР водач на листата на "Има такъв народ" е синдикалният експерт Мика Зайкова. ГЕРБ определи за водач на листата настоящият министър на транспорта Росен Желязков, а БСП заложи на Георги Свиленски. Първият в листата на ВМРО е настоящият общинския съветник в София Карлос Контрера.

Интересна ще е битката и в 23-и МИР София. Точно там водач на листата на АБВ е доц. Атанас Мангъров. От ГЕРБ, който този път се явяват на изборите в коалиция със СДС, отстъпиха мястото на лидера на съюза Румен Христов.  БСП издигна на първо място Христо Проданов, а ВМРО  Юлиан Ангелов.

Мангъров води листата на партията на Георги Първанов и във Варна, където ще се изправи срещу друг виден медик – здравният министър проф. Констадин Ангелов, който е пръв и в листата на ГЕРБ във Велико Търново. Бизнесменът и лидер на партия „Воля“ традиционно също води листата в морската столица.

ГЕРБ дадоха първото място на Любен Дилов, бивш лидер на „Гергьовден“ в Бургас. От БСП водач на листата е настоящият депутат Петър Кънев.  Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, този път в коалиция с „Воля“, традиционно оглавява листата на своите в Бургас.

Шефката на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева за пореден път оглави листата на ГЕРБ в родния си Кърджали. Макар че има сериозна конкуренция в лицето на Мустафа Карадайъ, ще се тя ще се изправи в ожесточена битка и срещу водача на листатата на БСП - Петя Михалевска, дъщеря на покойния депутат Димчо Михалевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

Анонимен

преди 3 години

Нещата вървят към термитал 2 с еднопосочен. На нито един от изброените в тази статия не искам да плащам осигуровки, ДДС и други преки и косвени данъци. Срам ме е от тях и заради тях. Дано медицинският фашизъм свърши скоро, че да се спасяваме.

146

Васил Тодоров

преди 3 години

Битка за вота на Столипиново.

145

Анонимен

преди 3 години

"ИМА ТАКЪВ НАРОД" е истинското и правилно бъдеще ! Ако си изберете отново същите циркаджии и мафиоти сами ще си доизкопаете гробовете *** български овце ! Нечовешко и неморално е да видиш шкафчета с пачки и злато и да не повярваш на доказаната истина от независими американски лаборатории ! На 04.04.2021 ще се разбере на територия България овце ли се развъждат или народ ! Не е важно Слави чалгаджия ли е или не, важни са неговите избранници, а те са нови и неопетнени, това е важно стадо тъ'по !

fallback