Снимка: БГНЕС

Не ме притеснява 4-процентната бариера на предстоящите избори. Ние ще я прескочим и то убедително. Притеснява ме как в следващия парламент с подобни политици, които се мразят помежду си, ще се прави някакъв консенсус, за да се прави нещо полезно в името на хората. Така коментира предстоящия парламентарен вот във Велико Търново вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той обяви, че на изборите всички са им конкуренция, но не се притеснява, че досегашният му коалиционен партньор НФСБ и "Воля" могат да дръпнат от електората на войводите. По темата с кого биха управлявали след вота бе категоричен: "С БСП е невъзможно, а с ДПС е забранено".

Каракачанов посочи, че към момента няма постъпило искане за подпомагане от страна на армията за спазване на пандемичните мерки при предаването на изборните книжа в РИК например.

"Ако се наложи да се поискат палатки или транспортни средства, за да се подпомогне този процес от гледна точка на това, да се осигури максимална безопасност, ние ще го направим", каза Каракачанов.

В Националния военен университет "Васил Левски" министърът на отбраната почете паметта на Апостола и подчерта, че за него няма значение дали поклонението за героя е на 18 или 19 февруари.

"Важното е как прочитаме Левски, а не кога го почитаме. Ако го четяха правилно в последните 30 години българските политици, България щеше да е друга. Мисля, че бях един от малкото, които са го чели въобще, а не съм чел докладите, които са ми написали сътрудници. Не се срамувам от нищо в тези 30 г., което съм направил, и явно съм го прочел правилно, защото никога не съм си сменял убежденията и не съм се въртял било на Изток, било на Запад, да търся някакви чужди модели на подражание. Да го четат другите, които само го цитират", отсече Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase