Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Представителите на Централната избирателна комисия са разбрали от медиите, че е трябвало да бъдат ваксинирани в неделя, призна говорителят на комисията Таня Цанева.

Тя смята, че за ваксинирането на членовете на избирателните комисии логистиката по райони ще бъде трудна.

"За Районните избирателни комисии ваксинацията ще може да се направи, тъй като крайният срок за тяхното назначаване е тази седмица – 12 февруари. По отношение на секционните избирателни комисии ще стои малко по-трудно въпросът, отбеляза Таня Цанева пред bTV.

Oще по темата
Тя обясни, че имунизацията би била трудно осъществима. По думите й няма възможност според графика да се прави по-рано назначаване на членовете на секционните комисии.

Партиите могат да търсят членове, които са преболедували или вече са ваксинирани, отбеляза тя.

Самата логистика ще бъде трудна и тежка, защото става дума за голям брой хора – около 100 000 души, посочи Цанева.

Според нея всичко зависи от кривата на заболяването. Очаква се здравният протокол, който да определи стъпките на изборния ден.

"Протоколът ще каже екипирани ли ще бъдат членовете на мобилните секции. Изпратили сме писма до кметовете и областните управители, за да поискаме информация за секциите с над 300 избиратели (където ще бъдат поставени машини за гласуване) и за прогнозния брой подвижни секции, за да може да се направи някаква прогноза и стъпки за решаване на проблема с карантинираните граждани. Практиката показва, че една мобилна секция може да обслужи около 25-30 адреса", обясни още Цанева.

Според нея трябва да се уточни  дали хората, които ще обикалят адресите, трябва да бъдат със специални облекла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 години

И защо човек трябва да си причини всички тия неприятности и буквално подигравки с личността му? За някакви мижави пари? Има толкова много начини да изкараш стотина лева, съвсем законно. Трябва да си луд или насила накаран, поради някакви причини.

9

Bond

преди 3 години

А ваксинирането на членовете на ВИС по-лека задача ли е?Бойко като виден член на СИК ще убеди Компира, Ряпата и Лопатата да се ваксинират чинно и безропотно.

8

Анонимен

преди 3 години

Баш сикаджията, оня със суджуците и нощното шкафчинци, нека да се ваксинира ритуално на площада пръв. Да даде пример. И да опъне петълата, все тая, на никой нормален не му пука дали ще живее.

fallback