Снимка: Pixabay
fallback

Две трети от гърците са на мнение, че в Гърция има страда отсвръхтуризъм, показва проучване на социологическата агенция “Пулс“, цитирано от държавната телевизия ЕРТ. 29% от гърците отговарят, че със сигурност в страната съществува свръхтуризъм, а 38 процента са по-скоро склонни да се съгласят с това твърдение.

Над половината от анкетираните  - 54% – биха предпочели Гърция да посреща по-малко туристи, но с по-добър финансов профил. Преобладаващото мнение, на 86% от участниците в анкетата, е, че туризмът има много голямо значение за гръцката икономика.

Почти половината, 48 на сто, смятат, че решенията, които взима Гърция за бъдещето на туризма, са в правилна посока, докато 28 процента изразяват резерви и искат подобряване на държавната политика.

Проучването е било представено на конгреса “Reimagine Tourism in Greece“, който се провежда на атинското международно летище “Елефтериос Венизелос“. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Мечо

преди 2 часа

Гърците ще ви сложат данък туризъм - 75 %. Не може толкова навлеци да замърсяват природата на Древна Елада.

21

Ха-ха-ха-ха-ха-ха

преди 2 часа

Че то всеки предпочита да има един балък на месец, който да хвърля пари за 10 други туристи. Тия откриха Америка. Само дето балъците свършиха.

20

Геле

преди 2 часа

Че то си стана много скъпо в Гърция, на път са да загубят масата туристи. Това лято в една пекарна за една баница ни взеха 15 евро

fallback