Снимка БГНЕС
fallback

Около половин милиард долара струват ракетите от ПВО системите, използвани през изминалата нощ от Израел за защита от иранското нападение, съобщават източници от различни военните канали в Телеграм.

Според онлайн изданието I24 News Техеран е осъществил атака с точно 185 дрона, 110 ракети земя-земя и 36 крилати.

Говорителят на израелските отбранителни сили адмирал Даниел Хагари потвърди, че освен "Железен купол" и "Пейтриът", е била използвана и системата "Стрела", която работи извън атмосферата. Той твърди, че са били изстреляни над 300 дронове и ракети, но 99% от тях са били прихванати, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Контраадмирал Хагари уточни, че Иран е изстрелял 170 безпилотни самолета, повече от 30 крилати ракети и над 120 балистични ракети, но от тях са достигнали израелска територия  няколко балистични ракети, които са нанесли незначителни щети на една военновъздушна база.

Говорителят определи този резултат като "изключително значителен стратегически успех".

"Неутрализирахме 99% от атаките срещу нас. По-голямата част от ракетите са прехванати извън границите на държавата Израел. Установени са няколко попадения, сред които във военна база в южната част на страната, но щетите по инфраструктурата са леки", обяви Даниел Хагари.

Противно на изявлението на Даниел Хагари, иранската държавна агенция ИРНА твърди, че "в най-голямата военновъздушна база в Негев са нанесени сериозни щети".

Активно участие при неутрализирането на атаката са взели и разположените в Близкия изток американски сили.

Кралските военновъздушни сили на Великобритания също съобщиха, че техни изтребители са използвани за сваляне на ирански безпилотни самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Анонимен

преди 1 месец

С *** ги свързвам, 3000 години от Рамзес до Хитлер и още оцеляват.И Райд не помага.

104

Давид Лорел

преди 1 месец

Събирайте пари трябва да им ги изплатим незабавно и се гответе за война. Тя *** на прага на вратата ви.

103

За парите

преди 1 месец

Не те са най-важното, но все пак. "Израел е похарчил 4 млрд. - 5 млрд. шекела (1 млрд. - 1,3 млрд. долара), за да спре атаката на Иран в нощта на 13 срещу 14 април, съобщи пред израелското издание бившият началник на щаба на ЦАХАЛ Рам Аминах. Според него самият удар е коствал 10 пъти по-малко на Иран". Статията е тук на първа страница.

fallback