Снимка: Istock

Всеки от нас има своята визия за щастлива любовна връзка и брак. Мислим си, че знаем всичко за взаимоотношенията, но дали е така? Защо се разделят двама души? Причините сякаш са ни известни и въпреки че ги знаем, понякога се стига до това да приключим връзката си. Знаем какво може да ни раздели, но забравяме за нещо. Липса на емпатия, чести лъжи, липса на подкрепа, финансови интереси, нереалистични очаквания...

Вижте още 10 от най-честите причини за раздяла, за които не бива да забравяме.

1. Лоши комуникативни умения – Проблемите с комуникацията в една любовна връзка често са първопричините за проблеми във взаимоотношенията и една от най-честите причини за раздяла на партньорите.

2. Разстояния между партньорите – Или по-скоро разлики в разбирания за живота и връзките, ценностите, планове за бъдещето.

3. Липса на емоционална връзка – Друга честа причина двама души да прекратят любовните си отношения е липсата на емоционална връзка. Емоционалната интимност е връзка, която надхвърля физическата.

4. Вие не сте приятели – В някои връзки липсата на усещане за силно приятелство между двама души също може да доведе до разпадане на връзката. Според проучване на Journal of Happiness Studies, двойките, които са най-добри приятели, изпитват два пъти по-високо ниво на благополучие и удовлетворение от живота.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase