Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 1 пакет фини кори
  • 2-3 кутии розов локум
  • 4 яйца
  • 1/2 ч.ч захар
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 бакпулвер
  • 1 ч.ч. счукани орехи.

Приготвяне:

Яйцата, захарта, олиото и бакпулверът се разбиват на гъста каша. Локумът се нарязва на парчета, като всяко се дели на 4 части. Вземат се по 2 листа от корите и в широката част се нареждат локумчетата. До тях се слагат орехите и се маже навсякъде от кашата, като накрая се навиват на руло. Пекат се в предварително загрята фурна. След като изстинат се нарязват на парчета и се заливат със сироп от 3 ч.ч. вода, 3ч.ч. захар и 4 ванилии. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

ф

преди 4 месеца

До СанданскиЧе вземи и разточи една баклава, че прати по една покана че да си хапнем.

4

Сандански

преди 4 месеца

Баклава, която не е с точени корл за нищо не става.16 точени кори трябва да има баклавата иначе не е баклава.Тия готовите са пълна скръб.

3

Анонимен

преди 4 месеца

Ще падна от смях! Яйца заедно със захар и заедно с олио не се консумира! Тази комбинация я обичат най - много докторите.... за да има парички от болни ученички!

fallback