Продукти:
- 1 пакет фини кори
- 2-3 кутии розов локум
- 4 яйца
- 1/2 ч.ч захар
- 1/2 ч.ч. олио
- 1 ч.ч. брашно
- 1 бакпулвер
- 1 ч.ч. счукани орехи.
Приготвяне:
Яйцата, захарта, олиото и бакпулверът се разбиват на гъста каша. Локумът се нарязва на парчета, като всяко се дели на 4 части. Вземат се по 2 листа от корите и в широката част се нареждат локумчетата. До тях се слагат орехите и се маже навсякъде от кашата, като накрая се навиват на руло. Пекат се в предварително загрята фурна. След като изстинат се нарязват на парчета и се заливат със сироп от 3 ч.ч. вода, 3ч.ч. захар и 4 ванилии.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
5
ф
преди 4 месецаДо СанданскиЧе вземи и разточи една баклава, че прати по една покана че да си хапнем.
4
Сандански
преди 4 месецаБаклава, която не е с точени корл за нищо не става.16 точени кори трябва да има баклавата иначе не е баклава.Тия готовите са пълна скръб.
3
Анонимен
преди 4 месецаЩе падна от смях! Яйца заедно със захар и заедно с олио не се консумира! Тази комбинация я обичат най - много докторите.... за да има парички от болни ученички!