Снимка: БГНЕС

Разкрита бе тайната на един уникален момент на рока и на легендарната група AC/DC. Както феновете знаят, запазената марка на китариста Ангъс Йънг е сценичното му облекло. Но как една рок звезда взема решение да направи ученическата униформа неизменна част от сценичната си изява? Оказва се, че с помощта на фамилията му и то по метода на пробата и грешката.

Преди Йънг да дебютира в ученическата униформа на сцената с AC/DC през 1974 година, той облича странни театрални костюми, като костюм на горила, маска на Зоро и костюм на Супермен, както оповестява Grunge. Но в един миг братът на Йънг и също китарист на AC/DC Малкълм Йънг взема решение, че групата се нуждае от "основен ремонт" на имиджа за големия им концерт във Виктория Парк в Сидни, пише Louder.

Тогава ученическият тоалет идва по предложение от сестрата на Ангъс - Маргарет, която смята, че би било ефектно Ангъс да свири в ученическа униформа като символ на младежкия му тип. Все едно току що е излязъл от училище. За концерта Ангъс взима назаем учебния блейзър на сина на Маргарет Сам. Така това се превръща в запазена марка на Ангъс, отличавайки него и групата като непокорни ученици.

Поглеждайки обратно към произхода на ученическото облекло, Ангъс един път споделя, че прочут китарист го е въодушевил да се облече в нещо привличащо вниманието, когато излиза на сцената с AC/DC.  "Когато бях по-млад и видях Джими Хендрикс, казах: " Уау! " Това е имиджът, виж колко готино изглежда. Колко готино свири. И си помислих - искам и аз да бъда също толкоз готин."

Ангъс прибавя: "Така облякох ученическата униформа. И това стана част от мене. Защо хората идват да ни видят и по какъв начин изглеждаме, освен как свирим? Това е. И то явно работи! "

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase