Кадър: X
fallback

В Испания бе задържан Иво Ел Булгаро, който се смята за лидер на българската мафия, наричаща се Ромпекостияс (б. а. - Трошачи на кости). Той е един от най-опасните престъпници в страната според телевизия "Телесинко".

Българският гражданин е обвинен в опит за изнудване на един от директорите на футболния клуб "Севиля", като е поискал от него 500 000 евро, съобщи БНР.

Полицията е задържала Трошача на кости Ел Булгаро в къща в квартал на Мадрид. Той е поискал половин милион евро от клуба заради дълг, който отборът на "Севиля" е направил, след като отказали турне в Мексико. Изнудвачите твърдели, че говорят от името на мексикански картел, известен с насилието си.

Това изнудване е от 2019 година, като главните подозрения падат върху Иво, но той не е единственият арестуван, а има още четирима, сред които и адвокат.

"Иво е твърд характер. Познавам го от петнадесет-двадесет години. Срещнахме се в ресторант, уговорката бе да отида сам. Той започна да говори, а след малко се появи човек, който беше висок два метра и много силен физически и ми позволи да си тръгна. Но бях принуден да си отида", разказва пред емисията "ТардеАР" на телевизията журналистът и криминолог Хавиер Баросо.
 

🍿 Es que nos tienen enganchadísimos, los giros de guion son alucinantes.

El cameo de Ivo 'El Búlgaro' no lo vimos venir.

Esto está reventado Netflix sí o sí 😆 pic.twitter.com/4ZLavsNR0e

— 📻💃⚽️ Radio Penilla (@RadioPenilla) December 5, 2023

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Васко Далаверата

преди 9 месеца

В а Испания Киро Брейка се научи на сводничество и сега учи идиницити на финанси и занаят.

68

Справедливост треа

преди 9 месеца

Ел Булгаро-манганаро не трябва да стъпва в БГ-то както много други световно известни престъпници от българският ъндърграунд,които бяха изисквани от българското правосъдие да бъдат съдени и в българия допълнително,но след като стъпваха на родна земя,ги пускаха да си ходят кой къде си иска.Трябва ли да споменаваме имена другари?Нито турци,нито гърци имат доверие на БГ правосъдие и служби,да не говорим за ЕС и Кювешито.България е една кална дупка,пълна със ,,маришки кефали".Най-големите са най-отго

67

Хаоус оф пеин

преди 9 месеца

В Испания всички почнаха като сутеньори , продаваха си жените после дръпнаха и братовчедките и се развиха. Даже Киро Брейка призна , че се е пробвал с две работнички , но са го изиграли ромките и се е прибрал със загуби. Сега дава ивестиционни съвети на младите кировчета.

fallback