Снимка: архив, БГНЕС
fallback

НАТО може “да надживее” Русия в Украйна, каза британският външен министър Дейвид Камерън пред съюзниците си в Брюксел, като изтъкна, че комбинираната икономическа мощ на блока е 30 пъти по-голяма от тази на Москва, предаде кореспондентът на БНР.

Oще по темата
В изявление на първата среща на НАТО, откакто стана външен министър, лорд Камерън призова държавите-членки “да впрегнат колективното си предимство”, за да доставят на Киев достатъчно оръжия, така че да победят силите на Владимир Путин.

Срещата в Брюксел идва на фона на опасенията в Украйна относно намаляващата подкрепа на Запада, докато конфликтът в Газа продължава. Дейвид Камерън посочи, че има още работа за вършене за осигуряване на пълната подкрепа на всички 31 държави-членки на НАТО.

"Преди две седмици бях в Украйна и казах, че трябва да направим всичко възможно, за да помогнем на украинците да отблъснат тази ужасяваща агресия на Путин. Ще изградя консенсус за това мнение тук в НАТО“, декларира британският външен министър.

Той каза, че съюзниците трябва да се стремят да подпишат повече многогодишни многонацинални сделки, за да убедят производителите на оръжие да увеличат производството, така че да се отговори на изискванията на Украйна поне през следващите две години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

Дядката

преди 5 месеца

Уж лорд , а не е много умен !Не знае ли че две трети от света са приятели на Русия , а с воената си мощ Русия и Китай са хегемоните в света!Самонадеяния Камерън , се фука с ЕС , а избягаха от него!Какво да ги правиш аглосаксонците са фукрьовци !

96

Анонимен

преди 5 месеца

Такива сравнения са вредни , опасни и извратени, но какво друго да очакваш от британска куха лейка - плот на кръвосмешение нация

95

Анонимен

преди 5 месеца

Русофилчета, не ви ли е срам сега за гръмките думи преди 2 години как само Русия ще ни пази от агресори и как САЩ и НАТО ще ни зарежат като ни нападне Турция. Е и какво се получи на практика Армения която е в един военен блок с Русия беше нападната от Азербайджан разбирай от Турция и беше изоставена от Русия на произвола на съдбата. Русия себе си не може да опази всеки ден има подпалени и взривени военни обекти по европейската територия на Русия а русофилчетата агитират да се откажем от НАТО.

fallback