Снимка: Istock

Можем да кажем, че има два типа жени – такива, които знаят какво искат, избират правилните мъже и действат рационално; и такива, които винаги избират „неподходящия“ – влюбват се лудо, изгубват ума си и позволяват на един човек да преобърне живота им. Ако сте от втория тип, със сигурност сте се замисляли защо се получава така. В следващите редове ще ви споделим за някои от възможните причини за това. Ето ги и тях:

Страхувате се да не останете сами

Често пъти взаимоотношенията се превръщат в самоцел – вие търсите някой, само и само за да не сте сами. Ако погледнете дълбоко в себе си, може би ще разберете, че истинският проблем е страхът да останете сами. Вероятно през по-голямата част от живота си вие не сте се научили да живеете сами и да се справяте с живота.

Може би просто не искате да се изправите срещу страховете си лице в лице или пък да се борите със собствените си емоции. Затова намирате за по-лесен вариант да преминавате от една връзка в друга. Съветваме ви да се осмелите и да останете сами за известно време. Използвайте подобен момент, за да си направите равносметка кои сте и какво наистина искате от живота си.

Съзнателно или не – вие избирате „познатото“

Вероятно с всеки следващ несполучлив опит за връзка вие се ядосвате на себе си. „Защо се случва едно и също – отново и отново?“. С риск да ви разочароваме, ще ви споделим, че най-вероятно вие сами привличате подобни ситуации и правите това, защото дълбоко в себе си предпочитате „познатото“. Промяната във всяко едно отношение може да изисква труд и постоянство, както и смелост, за да разкъсате „оковите“ на статуквото. Със сигурност обаче чувствата и емоциите ви ще ви покажат, че не сте на прав път. Ако страдате и не се чувствате добре – осмелете се да промените това.

Липсва ви самочувствие

Ако много пъти усещате, че избирате грешния човек, може би дълбоко в себе си вие не чувствате, че заслужавате нещо по-добро. Принизявате се, съгласявате се да приемете дори и малкото обич и внимание, които отсрещният човек е склонен да ви даде. Може би това е модел, който повтаряте постоянно, а коренът му се е зародил далеч в миналото – още с първите връзки, които сте имали.

Ако това е вашата ситуация, твърде вероятно е да мислите, че е по-добре да сте с когото и да е, защото иначе ще останете сами. За съжаление, няма човек, който да се постави на ваше място и да оправи начина, по който се чувствате. Застанете пред огледалото и заобичайте човека отсреща. Само така ще можете да бъдете истински щастливи.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase