Снимка: архив, БГНЕС

Ема Хеминг Уилис, съпругата на Брус Уилис, заяви, че е "трудно да се разбере" дали той е напълно наясно със състоянието си - фронтотемпорална деменция, предаде Пи Ей мидиа/ДПА.

Още по темата
Дъщеря му Румър Уилис съобщи профила си в Инстаграм по-рано тази година, че 68-годишният актьор, известен с ролите си в "Умирай трудно" и "Шесто чувство", е диагностициран с това заболяване.

В предаването "Тудей" на Ен Би Си Ема Хемиг Уилис говори за състоянието на мъжа си. "Това, което научавам, е, че деменцията е тежко състояние. Тя е тежка за диагностицирания човек, но също така и за семейството. Не е по-различно нито за Брус, нито за мен, нито за нашите момичета... Когато се казва, че това е семейна болест, наистина е така".

На въпрос дали съпругът й знае какво се случва и дали той осъзнава какво е състоянието му, Ема Хеминг Уилис отговори: "Трудно е да се разбере, трудно е да се разбере".

През март 2022 г. Румър Уилис сподели в Инстаграм, че баща й е диагностициран с афазия - разстройство, което засяга комуникативните способности.

През 2023 г. тя актуализирана информация, като обясни, че е получил "по-конкретна" диагноза - фронтотемпорална деменция, свързана с прогресивни нарушения в поведението или езиковите функции.

В публикацията за афазията от 2022 г. Румър също така разкрива, че Брус Уилис ще "прекрати кариерата, която означаваше толкова много за него".
(БТА, Теодора Славянова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase