Снимка: Getty

Здравословното състояние на Брус Уилис сериозно се е влошило и лекарите вече са му поставили втора диагноза – деменция.

Тъжната новина беше споделена от съпругата на актьора – Ема Хеминг Уилис, която написа дълго съобщение в социалните мрежи. В него се казва, че здравето на 67-годишния Брус не се подобрява, а напротив, вече е прогресирало в деменция. Миналата година той беше диагностициран с афазия, което наложи и оттеглянето му от киното.

Съобщението на Ема започна с благодарност за любовта и подкрепата, която цялото ѝ семейство получава от фенове и приятели през този тежък период. Именно затова всички те са почувствали, че е редно почитателите на Брус да разберат за състоянието му. По думите на Уилис, новината се споделя чак сега, защото на семейството му е трябвало време да я осъзнае и разбере напълно.


„След като споделихме за афазията на Брус през 2022 година, неговото състояние прогресира и сега имаме по-специфична диагноза – фронтотемпорална деменция. За съжаление, проблемите в комуникацията са само един от симптомите на заболяването, с които Брус трябва да се справя. Въпреки че ни боли, сме облекчени, че най-накрая имаме категорична диагноза“, пише още Ема.

Фронтотемпоралната деменция е всеобхватен термин за група мозъчни заболявания, които застрашават фронталните и темпоралните дялове на мозъка. Това означава, че части от тези лобове атрофират и свиването им може да причини проблеми с речта, емоционални проблеми и промени в личността.


Още за състоянието на Брус можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase