Снимка БГНЕС, архив
fallback

От 15 години Матео Полити се подвизавал като пластичен хирург в Италия и чужбина, а бил само с основно образование. Карабинерите на Венеция арестуваха 43-годишния мъж в дома му в Маргера, като преди това го търсеха дълго време по целия свят.

Той беше издирван и от румънската магистратура, тъй като между март и декември 2018 г. се подвизавал като лекар в местни здравни структури, където извършил няколко пластични операции, пише "24 часа". От тях фалшивият хирург, който си бил сменил името на Луиджи, спечелил десетки хиляди евро. Италианецът е осъден на 3 години и 4 месеца затвор за измама, фалшифициране на документи и незаконно упражняване на лекарската професия. Според Букурещ италианецът измамил 9 души, представяйки се за пластичен хирург. Той оперирал в пет различни клиники в Румъния.

Мнозина сравняват историята на фалшивия хирург с тази на героя на Леонардо ди Каприо във филма "Хвани ме, ако можеш".

Матео взел "назаем" името Луиджи от лекаря Луиджи Винченцо Полити, и така станал „доктор” Луиджи Полити. Като такъв се грижел за визията на стотици клиенти в Италия и чужбина.

Според италианските медии 43-годишният Матео Полити е роден във Венеция. През 2010 г. успял да измами шефовете на шест здравни структури в 4 италиански области и да отвори естетически център. Срещу него било заведено дело за незаконно упражняване на медицинската професия в Италия, но той успял да отиде в Румъния, където продължил с измамата си, но с името Луиджи Полити. За да оперира като хирург, представил серия от международни атестати. Разказал, че учил в САЩ и работил във Великобритания, Испания, Италия.

Едва по-късно се разбрало, че той няма необходимата квалификация. За пръв път съмненията за него се появили у истински медици по време на банална операция в Букурещ за смяна на силиконови импланти на бюст. Вместо един, на фалшивия хирург му трябвали 4 часа.

Властите издирваха фалшивия хирург из различни страни, предполагаше се, че е в Хонконг заради снимки в социалните медии, а в крайна сметка, се оказа че е в дома си в близост до Венеция.

В Италия навремето Полити основал фирма, която притежавала няколко болници, най-важната от които "Монца Хоспитал". Само тя през 2018 г.направила оборот за 20 млн.евро.

През 2010 г. „хирургът” си навлякъл проблеми с правосъдието след оплакване на полицайка във Верона, която останала разочарована от естетическите корекции в неговия център. След контролните проверки тогава се оказало, че той оперирал незаконно дори в "Бърза помощ" на две болници във Верона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Коментатор

преди 8 месеца

Аз съм завършил история и философия но вече 20 години съм инвестиционен банкер в щатска банка. И във файла ми в отдел работна сила имат копие на дипломата ми. Щях да следвам право, ама направих 2 стажа в банка и ми хареса. И ми излезе по-евтино, не плащах за да уча право

12

и румънците като нас

преди 8 месеца

Защото и в Румъния като у нас се кланят на чужденците, особено от богатия запад.Държим се по-добре с тях в нашите държави, от колкото с нашенците, а като отидем в техните страни дали те се държат по-добре с нас от колкото със своите? Не!

11

Реалист

преди 8 месеца

А, то па защото Енчев и останалите шарлатани са много образовани. Ако този си е оперирал и хората са ходили при него, значи си е разбирал от работата. Как се е научил си е негова работа. Хайде у лево.

fallback