Снимка: Getty

Ако следите редовно новините за кинопродукции у нас и по света, сте добре запознати, че актьорите трябва да преминават през различни трансформации, за да влязат в обувките на желания персонаж. Някои от тях се учат да пеят и танцуват, други да говорят с различен акцент, трети напълняват, а има някои, които драстично отслабват.

Едни от най-видните примери за промяна в теглото за роля са Матю Макконъхи за „Клубът на купувачите от Далас“ и Хоакин Финикс за „Жокера“. И двамата споделят, че е било истинско предизвикателство да следват стриктни диети, които в голямата си част са били съставени от дълги периоди на гладуване. Хоакин дори признава за сериозни последици от режима си, включително нарушено психично здраве и проблеми с организма.

Друг актьор, извървявал същите стъпки като колегите си по-горе, е Силвестър Сталоун. Той създава един от най-емблематичните персонажи на екран – Роки Балбоа, характеризиращ се с непобедима ръка и огромна мъдрост в сферата на спорта. Въпреки че боксьорът е един от най-силните герои в киноиндустрията, за Сталоун не е било никак лесно да влезе във форма за ролята.

„Пиех по 25 чаши кафе на ден, когато снимах „Роки 3“. Цялата ми закуска се състоеше от две много малки бисквити от овесени ядки и кафяв ориз, допълнени от 10 чаши кафе, защото исках да поддържам подкожните мазнини на 2,8%“, разказва Сталоун пред Wall Street Journal за стриктната си диета през 1982 година.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източнк: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase