Снимка: Istock
fallback

Продукти:

  • 400 г сварен боб или готов от консерва
  • 1 супена лъжица лимонов сок или повече
  • 1- 2 скилидки чесън
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 3-4 супени лъжици сушени домати в зехтин
  • няколко листа пресен босилек
  • сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

В блендер или кухненски робот комбинирайте боба (който сте отцедили от консервата и изплакнали в гевгир), лимоновия сок, чесъна, солта и черния пипер. Докато се смилат, ако уредът ви позволява, бавно наливайте зехтина, ако няма такъв отвор, постепенно го добавете. Следва да добавите доматите и босилека. Смелете за още няколко секунди и редуцирайте на вкус подправките. По желание може да сложите разядката за няколко минути в хладилник или да сервирате веднага.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 година

Това ако не си го приготвя сам няма да имам смелостта да го изям.

9

Анонимен

преди 1 година

А основно? Кога?

8

Питайте баба си

преди 1 година

В шоплука към тази смес добавят и малко препържено в масло брашно, разбъркват го и наричат това предястие "мияне" (ударението е на последната буква). Вместо лимон слагат малко оцет, но по-често е без оцет. Прибавят и домашно приготвен, леко пикантен червен пипер.

fallback