Продукти:
- 400 г сварен боб или готов от консерва
- 1 супена лъжица лимонов сок или повече
- 1- 2 скилидки чесън
- 2-3 с.л. зехтин
- 3-4 супени лъжици сушени домати в зехтин
- няколко листа пресен босилек
- сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
В блендер или кухненски робот комбинирайте боба (който сте отцедили от консервата и изплакнали в гевгир), лимоновия сок, чесъна, солта и черния пипер. Докато се смилат, ако уредът ви позволява, бавно наливайте зехтина, ако няма такъв отвор, постепенно го добавете. Следва да добавите доматите и босилека. Смелете за още няколко секунди и редуцирайте на вкус подправките. По желание може да сложите разядката за няколко минути в хладилник или да сервирате веднага.
Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
10
Анонимен
преди 1 годинаТова ако не си го приготвя сам няма да имам смелостта да го изям.
9
Анонимен
преди 1 годинаА основно? Кога?
8
Питайте баба си
преди 1 годинаВ шоплука към тази смес добавят и малко препържено в масло брашно, разбъркват го и наричат това предястие "мияне" (ударението е на последната буква). Вместо лимон слагат малко оцет, но по-често е без оцет. Прибавят и домашно приготвен, леко пикантен червен пипер.