В шоплука към тази смес добавят и малко препържено в масло брашно, разбъркват го и наричат това предястие "мияне" (ударението е на последната буква). Вместо лимон слагат малко оцет, но по-често е без оцет. Прибавят и домашно приготвен, леко пикантен червен пипер.
Мляко домашно ми подариха да подквася но нямах подкваса. С оная работа го разбърках и гледам станало
Боба е велико нещо! Аз сякак обичам да го правя. Снощи си го направих на салата. Купих готов боб, и го направих с майонеза и кетчуп и стана супер салата! Но нямах въобще газове. Защото може би когато се направи традиционно на супа да се свари и тн. Тогава се получава това газовете.
Бобеца е хубаво нещо! Най-обичам като съм ял боб и с жената като си легнем, като се завием с юргана и да пусна бобеното щастие и да завия жената под юргана през глава и тя да души пърдела...
Рецептата Dnes: Разядка с боб