IStockphoto

Може би сте обмисляли да си сложите ботокс, но се притеснявате от злополучни резултати като неспособност да движите веждите си или да изразявате емоции. Що се отнася до невромодулаторите и в частност до ботокса, невинаги е нужно да преминавате от 0 до 100 за една нощ, за да извлечете някои от предимствата на това лечение, което помага да върнем часовника назад.

Всъщност е много важно да обсъдите вашия личен план и конкретни естетически цели с професионалист, преди да се подложите на интервенцията. Оказва се, че инжекциите, могат да бъдат доста по-дискретни, отколкото си мислите.
 
Това е моментът, в който ви разкриваме за новото модерно лечение, наречено „бебешки ботокс“. Най-вероятно това е новият маршрут, по който много от знаменитостите ще тръгнат, за да се борят със стареенето и да постигнат гладка като коприна кожа, която никога не се отпуска.
 
Какво е бебешки ботокс?
 
Ако терминът „бебешки ботокс“ ви звучи като инжекции за малки деца, не се притеснявайте – това лечение изобщо не докосва лицето на бебетата. Изразът обхваща използването на по-ниски дози от обикновения ботокс, почти като начална доза за някой, който не е сигурен дали все още го иска или има нужда от него.
 
По същество, „бебешкият ботокс“ е по-ниска доза от стандартната и има някои превантивни ефекти, но също така и положителни ефекти върху кожата – просто не е пълен ефект със стандартното дозиране. Човек може да очаква по-гладка и по-ярка кожа, но не толкова ефективно и динамично намаляване на бръчките, колкото при стандартния ботокс.
 
И по време на двете процедури се използва малка игла за поставяне на малки количества ботокс или ботулинов токсин в избраните мускулни групи. Подобно на класическата интервенция, бебешкият ботокс обикновено се слага в трите зони, одобрени от експертите – между веждите, на челото и около очите. Въпреки това, напоследък се забелязва и поставяне на бебешки ботокс върху долната част на лицето, ако пациентът иска да я повдигне и стегне.
 
Каква е разликата с традиционното лечение?
 
Най-голямата разлика отново се свежда до дозирането и евентуално до броя на местата за инжектиране, които могат да бъдат по-малко в зависимост от силата и позицията на мускулите на лицето ви.
 
Типичното лечение с ботокс може да се състои от 30 до 50 единици, докато това с бебешкия вариант се ограничава до 30 единици. Ефектът от намалената доза е по-фин резултат и може да се използва от хора с ограничен бюджет, тези, които търсят фини резултати, или такива, които тепърва започват лечение в по-млада възрастова група.
 
Мислете за бебешкия ботокс като процедура по-скоро за отпускане на мускулите до отслабено състояние в сравнение с пълна парализа, което е точно желаният резултат, който някои пациенти търсят. В този сценарий целта е да се смекчи движението на мускулите, но не и напълно да изтрие емоциите от лицето ви.
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase