Продукти:
300 г черен шоколад, начупен
1 чаша сладка сметана, пълномаслена
1-2 супени лъжици тъмен ром
Приготвяне:
Поставете шоколада в купа на водна баня. В отделен съд загрейте сметаната на средна температура. Когато заври леко, веднага я свалете от котлона, защото ѝ трябват няколко секунди да започне да извира извън тенджерата. Залейте шоколада със сметаната, като разбърквате постоянно на водна баня, докато шоколадът се стопи напълно и се смеси със сметаната. Накрая добавете ром, колкото желаете и разбъркайте финално, за да се смесят всички вкусове. Преди да залеете торта, сладкиш, кекс, десерт с шоколадовия ганаш, оставете го да изстине. Може да се използва и към глазури за къпкейкове.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
2
Cuba libre
преди 2 годиниА след като сложим две три супени лъжици на тортата, останалия тъмен ром какво да го правим?
1
Щерю
преди 2 годиниКембълът (Бог да го прости) разправяше едно врече, че романтика - това било дърт ром (ром антика)...