Снимка: istock
fallback

Продукти:

1 супена лъжица зехтин
½ чаена лъжица червен пипер
2 големи сладки картофа
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Подгответе тава за печене, леко намазнена. Обелете и нарежете картофите по дължина. В купа смесете паприката със зехтина. Разбъркайте добре. Оваляйте сладките картофи в тази смес, докато полепне добре. Подредете ги в тавата и печете за 40 минути или до хрупкава коричка.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Елизабет

преди 3 години

Браво! Поздравления за автора на публикацията! Много хубава и здравословна рецепта! Сладките картофи са скъпи, но са изключително здравословни и съдържат много витамин А, също така витамини С, Е, К, В, като са по-ниско калорични примерно от тиквата. Аз ги приготвям по същия начин, но добавям и мащерка или градинска чубрица и ги слагам върху хартия за печене. Сервирам ги с домашен лют доматен сос. Комбинацията на сладко-люто е уникална!

2

Анонимен

преди 3 години

Килограм сладки картофи - почти 6 лева.....

1

Кулинар

преди 3 години

Вместо 1/2 чаена лъжица червен пипер, можете да използвате една голяма люта чушка, заедно с двата сладки картофа.

fallback