Снимка: iStock
fallback

Продукти:

1 кг картофи
300 г бекон
150 – 200 г настърган кашкавал
4 скилидки стрит чесън
няколко стръка зелен лук
сол, черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Картофите се обелват и нарязват като за картофена салата. Сварете ги в подсолена вода, но не напълно. Прецедете ги от водата. В добре загрят дълбок тиган с няколко капки мазнина, запържете до златисто нарязания на по-едро бекон, след което го отделете в чиния. В същата мазнина сложете картофите заедно с чесъна. Когато картофите станат леко златисти може да върнете бекона, да добавите нарязания лук, сол, черен пипер на вкус и да поръсите с настъргания кашкавал. По желание може да запечете във фурната или да изчакате на котлона кашкавалът да се разтопи и да сервирате.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

До 1

преди 3 години

За картофена салата, картофите се нарязват във формата на призма или параболоид, след това в същата мазнина (от няколко капки) се пържат останалите буклуци.Какво неясно има?

7

Анонимен

преди 3 години

първо, къв кашкавал, този дет го правят с мляко на прах и палмово масло ли?!?!второ, кви *** бре, пражене златист цветъ и т.н. направо смърт за стомаха и артериите... я направо да пием един коктейл мазут със сода каустик!!!! хаха

6

Ленд Лизов

преди 3 години

... утре да очакваме деконструирано консоме от свински субпродукт с здравословен овкусител от чесново песто и чили паста освен.

fallback