По време на социална изолация и особено заради вирусите, човек се нуждае от по-питателна и разнообразна храна, за да бъде здрав. Супата е едно от нещата, което трябва да присъства в менюто ни поне 2-3 пъти седмично. Чрез комбинацията между отделни зеленчуци и подправки се получава бульон, който е пълен с полезни за организма вещества.
Освен пилешката супа, която е любима на много от нас, може да разнообразите като си направите спаначена. Зеленчукът е богат на желязо, но съдържа и много други минерали като калций, калий, манган, цинк и магнезий. В него има още фолиева киселина, ниацин, витамин А, витамин В6, витамин С. Рибофлавин, тиамин, бета каротин, които са други важни за процесите в тялото елементи.
Необходими продукти:
– 500 г спанак;
– 1 глава лук;
– 2 моркова;
– 1 червена чушка;
– 100 мл прясно мляко;
– 100 г ориз;
– зехтин;
– сол, черен пипер, червен пипер;
– 1 яйце.
Взимате спанака и го измивате добре. После нарязвате на ситно зеленчуците.
В подходяща тенджера слагате малко зехтин и запържвате лука. После прибавяте морковите и чушката. Доливате малко вода и ги оставяте да поврят няколко минути.
Още за приготвянето на супата четете в Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
4
мимоходом
преди 4 годиниИ откъде спанак, коприва...след като хората са затворени по къщите си?Стига с тези неуместни за момента ястия!
3
И аз да кажа
преди 4 години1. Ориз да "покъкри 5 минути" - трябват ви много здрави зъби ,за да го сдъвчете.2. Белтъкът на яйцето се пресича на около 50-60 градуса и ако го оставиш да ври, всичко ще стане на парцали.Като цяло продуктите са добри, само си коригирайте технологията.
2
Анонимен
преди 4 годиниНе е задължително да е спанак вече се хванахме за зеленото и не е кой знае какъв проблем да се намери коприва, лапад и киселец рецептата горе долу е същата да ви е сладко на всички.