IStockphoto

По време на социална изолация и особено заради вирусите, човек се нуждае от по-питателна и разнообразна храна, за да бъде здрав. Супата е едно от нещата, което трябва да присъства в менюто ни поне 2-3 пъти седмично. Чрез комбинацията между отделни зеленчуци и подправки се получава бульон, който е пълен с полезни за организма вещества.

Освен пилешката супа, която е любима на много от нас, може да разнообразите като си направите спаначена. Зеленчукът е богат на желязо, но съдържа и много други минерали като калций, калий, манган, цинк и магнезий. В него има още фолиева киселина, ниацин, витамин А, витамин В6, витамин С. Рибофлавин, тиамин, бета каротин, които са други важни за процесите в тялото елементи.

Необходими продукти:

– 500 г спанак;

– 1 глава лук;

– 2 моркова;

– 1 червена чушка;

– 100 мл прясно мляко;

– 100 г ориз;

– зехтин;

– сол, черен пипер, червен пипер;

– 1 яйце.

Взимате спанака и го измивате добре. После нарязвате на ситно зеленчуците.

В подходяща тенджера слагате малко зехтин и запържвате лука. После прибавяте морковите и чушката. Доливате малко вода и ги оставяте да поврят няколко минути.

Още за приготвянето на супата четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase