Снимка: Pixabay
fallback

Коя е най-подходящата държава за отглеждане на деца? Ако разчитате на добро образование за децата си, най-вероятно трябва да изберете САЩ. От 2016 година насам Америка е на върха в тази категория според проучването на  Best Countries Report. Но ако сред факторите ви са безопасност, полово равенство, добри семейни закони, зелен начин на живот и човешки права, то трябва да се огледате за дом някъде другаде.
САЩ попада под номер 18 в класацията за най-добрите държави за отглеждане на деца, като над него са много държави от Европа, Канада и Австралия.

Най-добрите държави за отглеждане на деца

Обичайно на върха на класацията са Дания, Швеция и Норвегия.

“Тези страни дават щедър отпуск по бащинство и отпуск по майчинство, предлагат безплатно предучилищно образование и имат добри системи за обществено образование“, обяснява  Дейдър Макфилипс, старши редактор на U.S. News & World Report. По-думите му САЩ е толкова назад в класацията заради безопасността. Именно в тази категория, Америка е на 32-ро място.

На четвърто място е Канада, следвана от Нидерландия, Финландия, Швейцария и Нова Зеландия, Австралия и Австрия. Великобритания попада под номер 11. България се подрежда на 42-ро място.

Кои са най-добрите държави като цяло?

Изследването на Best Countries Report е изключително голямо – то включва 73 нации, които са разделени по 65 различни показателя.

За четвърта поредна година най-добрата държава се оказва Швейцария. Канада се промъква на второто място следвана от Япония, Германия, Австралия и Великобритания. САЩ се озовава на седмо място и макар това да е по-добро класиране от миналата година, е по-зле от позицията им през 2016 г. - тогава е заемала 4 място. Тук България се класира на 58-мо място.

В категория за влияние и сила САЩ обаче заема първото място, но и пада драстично в една от най-важните класации – тази за вярата на народа.

"В Америка вече няма доверие. С 50% е спаднала вярата в САЩ откакто започнахме това проучване през 2016 година“, казва Макфилипс. Заради Brexit Великобритания също прави най-големият си спад.

В топ 3 на най-силните държави, разбира се, са Русия и Китай, а след тях се нареждат Германия, Великобритания и Франция.

В категорията за Качество на живот на гражданите водачи са Канада, Дания, Швеция, Норвегия и Австралия. България се класира на 35-то място.

А държавите, които са най-отговорни за човешките права, равноправието между половете и свобода на религиите са Швеция, Канада, Норвегия, Холандия и Дания. В тази категория България е на 36-то място.

След САЩ в категорията за държави с най-добро образование са Великобритания, Канада, Германия и Франция, като тук България е на 43-то място.

За пенсиониране най-подходящи са Нова Зеландия, Австралия, Швейцария, Испания и Люксембург. България е на 35-то място. А за жените най-добри са Дания, Швеция, Холандия,  Норвегия и Канада. България се нарежда на 30-то място.

Държавите, които са най-"зелени“ и отговорни към климата са Швеция, Швейцария, Финландия, Япония и Норвегия. Тук България е на 54-то място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

228

Анонимен

преди 4 години

кой ще забрани на българина да бие и изоставя децата си!докато не се изнесе и последния гражданин в посока чужбина, все ще е така.малка, но загубена държавица сме.

227

Германистични шашаве

преди 4 години

В Швеция отдавна,а в Норвегия от по-скоро има така наречените "Ноу гоу зоунс" - гетата на мюсюлманите в които полицията я е страх да влиза. Там от Барневерен няма и помен. Тия хора генетично не са читави - до 60-те години на миналия век насилствено кастрираха умствено непълноценните си хора,както и малцинството саами. Хитлер затова не окупилва Швеция - тия са си расисти по ген, а като дойдат тук ритат камериерките. Сега като всички германистични етноси залитат в другата крайност - либерастията.

226

Тема за размисъл

преди 4 години

Понеже виждам, че много хора са загрижени за уж отнемани те скандинавски деца, но грам не им е жал за нашите тук, та да ви попитам: дали Норвегия щеше да допусне 17 годишен да е спрял да ходи на училище във втори клас и никой да не се интересува от него? Дали Норвегия щеше да допусне 18 годишно момиче от години да се отглежда само, защото баща му е на гурбет? Щото България го допуска. Момичето го няма вече, а момчето ще се усъвършенства в затворя 10 години. После ще мине на бабички.

fallback