fallback

Трима мъже от германската Националдемократична партия патрулират по улиците на столицата Берлин, предвождани от многократно осъждания екстремист Себастиан Шмитке.

"Определението десен екстремизъм винаги ми е звучало странно. Ние сме хора, които обичат родината си, които се застъпват за своя народ. Безразлично ми е как ще бъде наречено това", отсича самият Шмитке пред DW.

Изявите на самозваните граждански отряди много напомнят на нацистките прийоми. Случайност или не, дори името им на немски "Създайте защитени зони" - Shaft Schutzonen се съкращава на SS.

Патрулиращите бият на очи в центъра на Берлин. Някои минувачи ги приветстват за това, че бдят за сигурността, тъй като полицията не е достатъчно. Повечето граждани обаче са критично настроени към гражданския отряд на националдемократичната партия.

"Не приемам Националдемократичната партия, а от защитени зони нямаме нужда, тъй като имаме полиция, която си върши добре работата. Напълно излишно е да имаме хора, които да си играят на стражари и апаши", категоричен е един гражданин.

Цифрите също говорят против гражданските отряди. Защо обаче те стават все повече и повече в Германия?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

84

човек

преди 4 години

Само за сведение на посрещачите, в редиците на оригиналната SS организация на Хайнрих Химлер са приемали освен чисти арийци също така индийци, араби и какви ли още не!Химлер е бил вманиачен по индийската култура и история, дори свастиката е на почит в Индия. Хитлер не е бил ентусиазиран особено от идеите на райхсфюрера, може би защото много от индийците са били чepни като бpикe.ти, но е бил принуден да го търпи.

83

Българи

преди 4 години

Какви ss-ци пък става от вас българите що се пъхате между шамарите забравихте ли че сте от монголия и вас ше ви отговарят в камерите *** *** хахаха

82

К

преди 4 години

Бих де записал и аз

fallback