Снимки: Reuters
fallback

Въпреки че преди три седмици Андреас Тостман, член на съвета на "Фолксваген" отговарящ за производството, заяви, че компанията не търси алтернативна локация на турския град Измир за своя нов завод, днес стана ясно, че Хърватия започва претовори с Ангела Меркелза идването на завода в страната.

Oще по темата

Това съобщи вчера на конференция във Вараждин министърът на икономиката Дарко Хорват, цитиран  БТА.

Той твърди, че правителството е подготвило оферта за германския инвеститор и ще се бори тази инвестиция от милиард и половина евро да се реализира в Хърватия.

Хорват каза, че правителството предварително е получило и обработило всички изисквания на ръководството на "Фолксваген" и дори е избрало три възможни места за завода.

"Утре започват разговори с госпожа Меркел "Фолксваген" да реализира инвестицията си в Хърватия, а правителството подготви оферта за компанията и намери три места, на които има свободни един милион квадратни метра площ и изпълняват всички други условия", каза Хорват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

еколог

преди 4 години

Пробутват си завода който след 10 год. ще бъде закрит

35

Hanns Gruberr

преди 4 години

ЗАВОДА ИДВА В ЕЛЛАДА...ГРАД ТРИКАЛАС, ИЛИ ВОЛОС , ИЛИ В ЛАМИА !ВЕЧЕ Е РЕШЕНОООО !ЯСУ БАРБАС ЯЯЯННИИИИИС !

34

we

преди 4 години

Важното е, че спечелихме завод за фарове и мигачи за второ вграждане за мерцедес и други. /В Щутгарт не са чували за този турски завод/

fallback