Снимка: архив, Reuters

Фолксваген не търси друга площадка за изграждането на новия си завод – независимо от факта, че плановете за изграждането на такъв завод в Турция в момента са замразени, предаде агенция ДПА.

"В момента не подготвяме никакви алтернативни планове", заяви Андреас Тостман от Управителния съвет на Фолксваген. Той обясни, че решението все още е замразено.

Още по темата

"Намираме се във фаза на внимателно наблюдение", каза още Тостман.

Той не посочи конкретна времева рамка, в която ще бъде взето съответното решение.

След като турската армия навлезе в Северна Сирия, Фолксваген отложи окончателното решение за изграждането на отдавна запланувания нов завод в Югоизточна Европа, припомня Дойче веле. В тесния кръг кандидати за площадка на този завод беше и България, която междувременно отново се намеси в играта, внасяйки една предполагаемо подобрена оферта. Междувременно желание да приемат новия завод на автомобилния гигант заявиха и Румъния, Сърбия и Хърватия.
 

Коментари Напиши коментар

96

анонимен

преди 2 години

Много важно! Германия стана колония на Турция, там е пълно с турци, които започнаха да се женят за германки и да претопяват арийската раса! Явно, дойчовците още на са го осъзнали! И не ме упреквайте в расизъм!

95

Анонимен

преди 2 години

VW го създаде Хитлер , работеха концлагеристи в него. Само Германия и Турция са провеждали геноциди в Европа. Нищо ново под слънцето.

94

Mister Cro

преди 2 години

Завода на Фолксваген ще е в Турция! Решено е, точка! Стига досаждахте с измислени статии... Война в Северна Сирия няма да има, напротив, сега ще стане много по-мирно отпреди!