Снимка: Rimac
fallback

Общ преглед

Електрическа суперкола, която може да ускори от 0 до 100 км/ч само за 1,85 секунди и има капацитет да измине близо 540 километра с едно зареждане? Възможно е! Хърватският Илон Мъск - Мейт Римац, представи новия модел Rimac C_Two, който е на път да сложи Tesla в малкия си джоб.

Първият Rimac бе автомобилът, в който Ричард Хамънд едва не умря при снимките на втория сезон на The Grand Tour. Тогава от екзотичният електрически автомобил Concept_One имаше само две бройки.

Днес компанията на 31-годишният Римац, който доскоро произвеждаше батерии за Aston Martin, Renault и Koenigsegg, може да се конкурира с тази на футуристът Мъск. За нея работят близо 600 души, фабриките й се разрастват, а новият модел ще бъде сглобяван на 54 места в Хърватия, като едно от тях е замък от 15-ти век.

Rimac C_Two има 1914 конски сили и ускорява от 0 до 100 с половин секунда по-бързо от Tesla. Новата суперкола не само може да измине прилично дълго разстояние само с едно зареждане, но е по-добра и в още едно измерение от Tesla – тя има Ниво 4 на автономност. Това значи, че почти може да се кара сама в изключително натоварена обстановка.

Според лидера на Porsche, “Rimac е гениален“. Компанията му вече притежава 10% от акциите на хърватската фирма, а сега планира да купи още 5,5%. По думите му, автомобилът ще бъде легенда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Ахмед Мерчев

преди 4 години

До АхмедНе "Роботрона", а Кибертрона. В момента разчиства едни мини с металотърсач от моите, които са и най-добрите металотърсачи. Също така съм го записал на шофьорски курс, за да кара Алиено Арканума на Льо Ман.

13

Георге

преди 4 години

Пак ли ще гласуваш за кмет. За коя партия.Ами може би Герб. Защо не си сигурен ли. Да!Защо гласуваш пак за тях. Нали вече си гласувал. Пак ли оставаш измамен. Колко твои познати не живеят в България. Много са. И защо? Кой е виновен че те не живеят в родината си. Ами обстановката.Кой трябва да отговаря за обстановката в България. Мисля че политиците и след товамоя начин на живот. Ти си умен човек, но работата ти беше прекратена поради политиките в тази дьржава. Виждаш ли за напред надежда?

12

Анонимен

преди 4 години

Браво! Сега колхозните допотопи подготвят отговор - излизането на Самовар 3.0, колегите им от дсБанАн готвят поредния модел Чушкопек 4.0 и още преди пускането им на пазара, те вече се смятат за хитове.

fallback