Полицейско преследване край бреговете на Малага отвежда полицаите във вътрешността на Средиземно море. Те са въвлечени в преследването на четирима души, заподозрени в трафик на наркотици.

Полицаите обаче са върху малка лодка, по следите на още по-малко плавателно средство. Не след дълго полицаите се озовали във водата.

Хеликоптер от въздушния отряд на Малага, който също проследявал операцията от въздуха, заснел част от преследването. На видеото се вижда, че полициейската лодка се опитва да прихване целта си под ъгъл. Скоростта и вълните обаче оказват лоша шега, пише New York Times.

Лодката се разклаща и трима полицаи падат в морето. Тяхната лодка продължава да се върти, извън контрол, а самите полицаи се опитват да изплуват далеч от нея.

Горе, във въздуха, служителите в хеликопетра осъзнават, че полицаите долу са в беда и вадят мегафона и молят: Ще може ли заподозрените да спасят полицаите?

Така все пак хората, които до преди малко биват преследвани, се оказват в ролята на спасители с малката си гумена лодка. Вместо да се опитат да избягат, те подават ръка на полицията, а добре опаковани пакети плуват около тях, разпилени след сблъсъка.

В крайна сметка, полицаите не само са спасени, но и успяват да заловят над 80 пакета хашиш, които са паднали от лодката.

Четиримата трафиканти, които ги спасяват, са арестувани и откарани обратно на брега и вкарани в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase