IStockphoto
fallback
За много хора тичането е сред най-комфортните упражнения. И когато един човек реши да отслабва, логично прибягва първо до този вариант, надявайки се да сработи. Но минаването на километри в парка всеки ден може да не се окаже толкова ефективно. И причината не е, че джогингът не работи, а просто не трябва да се осланяте единствено на него.
 
Тичането само по себе си няма да ви помогне да загубите килограми. То обаче повишава настроението и имунната система, подобрява качеството на съня и издръжливостта на сърцето.
 
Изследване, публикувано в сп. Journal of the American College of Cardiology разкрива, че ако направите тичането част от живота си, намалявате шанса от сърдечни заболявания с 45 %. Също така феновете на джогинга живеят средно с по 3 години по-дълго от тези, които не тичат.
 
Ако досега не сте тичали и започнете да го правите, вие ще усетите намаляване на теглото. Това се получава, защото когато започнете да правите нещо ново, тялото произвежда хормони на стреса, които пък водят до промяна на цялостното тегло. Освен това, ако не увеличите калорийния прием, с добавено тичане в дневните ви активности, вие увеличавате разхода на енергия.
 
След време този ефект отпада, така че ако постоянно не променяте темпото и дължината на тичането, вие не предизвиквате тялото и то спира да се влияе от джогинга в посока отслабване.
 
Още митове за отслабването четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Тео

преди 4 години

Истината е, че не се движим. А бягането не е за всеки. Хората сме различни по структура и ген. Погледнете, например Бойко Борисов и Ивет Лалова. Има хора с атлетични тела, при които шанса за травми е много по-малък. Има и други, които като цъкнат едно мачле се прибират контузени почти всеки път. Просто защото не е за тях! А живота ни е вече с колата от тук-до там. Няма движение, няма физическа работа ерго и резултата не закъснява. Не всеки е ок за тичане, но половин час кардио упражнения са ок!

41

Анонимен

преди 4 години

30 години се боря с килограмите.По всякакъв начин.С диети,спорт опит за смяна начина на живот.Според мен истината е следната-всички диети работят-за около 4-5 месеца.След това организма се нагаждаи после на врата си да стъпиш спира да работи.В добрия случай - задържаш ,въпреки диетите и спорта ,или кчваш съвсем малко.В по-лошия тръгва нагоре.Може би най- доброто е балансирано хранене - от всичко с броене на калориите.Такива "режими" - не ям това, или онова са обречени.Не може цял живот на диета

40

Анонимен

преди 4 години

До Ха Ха ХаЕ, всъщност е бил на 52, но формално - в отлично здраве, никакви излишни килограми, редовни тренировки, милиони последователи. При аутопсията се оказва, че всичко това е само фасада, човекът е имал тежка хипертрофия на сърдечния мускул, над 70% запушвания на кръвоносните съдове и пр. проблеми.Постигането на добро здраве не е проста работа, не става само с бягане....

fallback