42

Тео

преди 4 години

Истината е, че не се движим. А бягането не е за всеки. Хората сме различни по структура и ген. Погледнете, например Бойко Борисов и Ивет Лалова. Има хора с атлетични тела, при които шанса за травми е много по-малък. Има и други, които като цъкнат едно мачле се прибират контузени почти всеки път. Просто защото не е за тях! А живота ни е вече с колата от тук-до там. Няма движение, няма физическа работа ерго и резултата не закъснява. Не всеки е ок за тичане, но половин час кардио упражнения са ок!

41

Анонимен

преди 4 години

30 години се боря с килограмите.По всякакъв начин.С диети,спорт опит за смяна начина на живот.Според мен истината е следната-всички диети работят-за около 4-5 месеца.След това организма се нагаждаи после на врата си да стъпиш спира да работи.В добрия случай - задържаш ,въпреки диетите и спорта ,или кчваш съвсем малко.В по-лошия тръгва нагоре.Може би най- доброто е балансирано хранене - от всичко с броене на калориите.Такива "режими" - не ям това, или онова са обречени.Не може цял живот на диета

40

Анонимен

преди 4 години

До Ха Ха ХаЕ, всъщност е бил на 52, но формално - в отлично здраве, никакви излишни килограми, редовни тренировки, милиони последователи. При аутопсията се оказва, че всичко това е само фасада, човекът е имал тежка хипертрофия на сърдечния мускул, над 70% запушвания на кръвоносните съдове и пр. проблеми.Постигането на добро здраве не е проста работа, не става само с бягане....

39

Анонимен

преди 4 години

До До 27 Когато се научите да плувате, ще разберете от личен опит как " не се натоварват" определени стави в този спорт. Това, че при този спорт натоварванията не са ударни, а много по-плавни, е точната причина, която прави плуването / както и колоезденето/ много по-препоръчителна физическа активност за хората с определен ставен недостиг. Защото се постигат нужните ставни натоварвания без да се стига до тежки увреди, които биха се получили при бягането!Успех в поумняването,г-н Нобелов лауреат!

38

Анонимен

преди 4 години

До От специалистПрепоръчвам на т.н. "специалист" да дойде с мен тази вечер да походим по една от любимите на спортисти и любители витошки тренировъчни пътеки, тази от Княжево до Бялата вода. А после, след като успее да балансира пулса и кръвното, да се опита пак да повтори, че ходене-ТО не било кардио-упражнение.Ако експертът няма време днес, може да го направи и сам в удобно време, като просто се опита да следва темпото на някои хора, които ще го задминат по пътеката.Успех!

37

ь

преди 4 години

Това лято правих 2-3 тренировки по зумба на бос крак на дъсчения под на плажа в Албена. Няма да ви разправям, после 2 седмици не можех да забравя..

36

до специалиста

преди 4 години

За да определиш пулса на човек,в който е АЕРОБЕН режим,и в който гори мазнини трябва да му се направи лактатен тест.Иначе може да стане беля.

35

Анонимен

преди 4 години

***,това са маркетингови трикове,за да купуваме повече.Както и със стелките.Ако имаш проблем,ти правят стелка,която променя,начина на стъпване от неправилен,в друг неправилен.Понеже почва да се натоварва по друг начин крака,това работи известно време и хората са доволни.Докато ги заболи по друг начин.Решението е най близо до естественото -босо бягане (ходене),ако не е прекалено късно..

34

clik

преди 4 години

Тичайте след мъже,жени. Резултата е гарантиран!

33

От специалист

преди 4 години

Трябва да призная, че статията този път предлага достоверна информация.Специално за последния абзац - това е т.н. интервално бягане.Няма да коментирам останалите глупости (повече от 30) написани от някой, който хал хабер си няма от спорт.Ходенето НЕ Е кардио упражнение. Кардио упражнение е това, което води до повишаване на сърдечния ритъм 40%-80% от максималния за възрастта на човек.Бягането подпомага за отслабване, но най-ефективно отслабването става с подходящо ядене.

32

Бегачка

преди 4 години

За по-добро натоварване се бяга по пясъка на плажа, а не да се пребиеш в някоя перка.

31

Анонимен

преди 4 години

Еми не се натоварват ставите при плуване,това го знае всяко дете.не е нужно да си нобелов кандидат,за да го знаеш

30

Циник до 28

преди 4 години

Изборът на подходяща, съобразена с вашите индивидуални навици на бягане и анатомични особености обувка, е изключително важен по няколко причини:1/ Обувката е съобразена с индивидуалните нужди.2/ Обувката е съобразена с анатомичните и физиологични особености на всяко ходило.3/ Обувката отговаря на стила и техниката на бягане на бегача.4/ Обувката е избрана спрямо настилката и терена, на който ще се ползва.5/ Избрана е най-комфортната обувка6/ По-редки контузии.7/ По-добри резултати.

29

До 27

преди 4 години

Когато разбереш разликите между сухожилия, мускули, и стави... пак ела да цирикаш... Джони Вайсмюлер (Тарзан) страдал от Туберкулоза - по съвет на лекаря си - започва с плуването... забравя туберкулозата... става и олимпийски шампион... и умира на.... 90 ГОДИНИ!

28

Анонимен

преди 4 години

Точно маратонката с абсорбиращи подметки,подлъгва крака,да стъпва с цяло ходило.Удара се.предава директно на коляното и на горе.А като стъпиш на пръсти,свода на стъпалото поема и омекотява удара,затова има формата на дъга,мост,ресьор,ако не си дюстабан.Обувките,които използваме,са нещо което ни осакатява.Особено тези които карат крака,да е в неестествена позиция,и ограничават движенията му

27

Имаме си...

преди 4 години

...нобелов кандидат в тази тема. Откритието е просто феноменално: при практикуването на плуване ставите не се били натоварвали!Уникално научно постижение, достатъчно е човек да преплува само 50 метра бътерфлай, за да се убеди в това, че ставите, хеле пък раменните, хич, ама хич не се натоварват. Така е и при бруста, краката в този стил просто не се използват. Да не говорим за гръб, там просто си лежиш и тялото ти само плува!Шапки долу!

26

Joking

преди 4 години

Рънърса - избягай от куката!

25

Циник до 24

преди 4 години

Не заблуждавай юзърите...И механика... и физика съм учил... Но ти май не си. Трябва да се използват правилни маратонки... С пружинираща (абсорбираща) подметка (това е цяла наука вече) И то за всеки е индивидуално!Махни ресори и амортисьори на автомобила си... И пробвай - как ще вози!

24

до циник

преди 4 години

Бягането на твърда настилка е най добре да е с тип равна,тънка и гъвкава подметка (тип платненка )Така максимално се доближаваш до естественото,босо бягане,не докосваш земята с пета(оттам идват твърдите удари в колена,таз и гръбнак)и свода на ходилото поема тежестта.Затова той е извит,за да поема голяма тежест,като мостовете(ако си учил механика ще го разбереш)Аз ,ако кожата по краката ми е достатъчно загрубяла,от босо бягане,мога и бос по асфалт,само на пръсти,но и да искаш,на пети не можеш

23

Анонимен

преди 4 години

Ставите,ако не се натоварват,закърняват,храненето намалява и атрофират.Бегачите имат по нисък пулс,затова костенурката живее повече от заека,щото има по нисък пулс.Изобщо при бягането се натоварват(раздвижват)стави,сухожилия,сърце,отделителна,кръвоносна,дихателна системи.Абе всичко.И след бягане,над 1час,се чувстваш и психически и физически прекрасно.При плуването ставите не се натоварват,което за здрав човек е минус.А и човек има толкова много потни жлези,зада може да се охлажда,потейки се.