Снимка: Pixabay
fallback

Измамници се опитват да стигнат до паролите ни за електронно банкиране и да точат банковите ни сметки.

Мошениците се възползват от притесненията на хората около хакването на личните им данни в НАП.

Oще по темата

Във фалшиви имейли те обясняват, че заради хакерската атака в Приходната агенция, е необходимо отново да въведем паролите си за електронно банкиране, за да подобрим сигурността си, става ясно и от медийни публикации.

"Винаги се използва значимо събитие, новина за хакната банка, голяма компания, в случая НАП, за да може да се предизвика изкуствено доверие към имейлите, които получават потребителите. В случай, че въведете паролата си във формата, която са ви предоставили, по всяка вероятност ще получат достъп до електронното ви банкиране", обясни Спас Иванов, експерт по киберсигурност пред Нова тв. 

Той съветва вложителите, които имат електронно банкиране да ползват двуфакторна нотификация – всеки път, когато превеждаме пари, да получаваме потвърдителен есемес, който да изисква от нас да въведем обратно код за сигурност.

"Банката ви праща съобщение, което ви казва: "За да потвърдите този превод, моля въведете този код обратно в банкирането". Това се изпраща само до един телефон", обясни Спас Иванов.

По думите му изключително малко банки не предоставят тази услуга.

Иванов обясни още, че банките изпращат имейли само с информативен характер и не призовават за действие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

!!!

преди 4 години

Стига глупости момчета и момичета. Тия "хакнати" данни на 5 000 000 млн. души стават само за изтриване на нечий ***. При условие, че са отпечатани на подходяща хартия.Единствено да ви задръстят мейлите със спам и фишинг.

33

До 34

преди 4 години

Май повечето хора са докарани до просия в България, а не в чужбина. За пенсионерите да не говорим!

32

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 33Това е вариант само за хората, които са готови да оставят семейство, роднини, приятели, имущество и т.н. и да живеят гурбетчийски живот, при който бачкаш по 14 ч. на ден и те третират като третокласен мигрант. Аз не съм от тях. Предпочитам да остана тук и да се опитам да дам приноса си за тая държава, отколкото да практикувам в чужбина нещо, доста сходно с просия.У нас лесни пари няма, освен ако не си мутра или с дебели връзки.

fallback