Снимка: Прокуратура Пресцентър

Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за разследване на територията на Република Франция, съобщава пресцентъра на Държавното обвинение.

Заповедта идва малко след като прокуратурата направи безпрецедентно разкриване на част от доказателствения си материал срещу ИТ компанията "ТАД Груп", служители и собственикът, на която са обвинение за хакерската атака срещу сървър на Националната агенция по приходите.

Още по темата
В рамките на международното разследване трябва да бъде разпитан главният редактор на сайта "Биволъ" Атанас Чобанов по досъдебното производство срещу служители на "ТАД Груп" във връзка с факти, относими по предмета на доказване, казват от институцията.

Според държавното обвинение има ясни следи, които доказват, че след като обвиненият за хакерската атака Кристиян Бойков е направил пробива, той е изпратил данните от НАП именно на разследващия сайт и е комуникирал през цялото време лично с главния редактор Чобанов.

Европейската заповед за разследване ще бъде изпратена на френските власти, тъй като там е постоянният адрес на главния редактор на сайта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase