Продажбата на билети за концерта на Депеш Мод у нас стартира официално на 23 януари (понеделник), в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Плевен, Стара Загора. Билети ще се продават и в други градове, но организаторите още не са обявили кои ще са те.

Неочаквано за феновете обаче се оказва, че според установената практика на компанията Тикетпро, която притежава ексклузивните права за продажба на билети за концертите от световното турне на Депеш Мод в цяла Източна Европа, към цената на билетите се прибавя комисиона от 10%, изисквана за услугата. На практика билети за концерта ще могат да бъдат закупени единствено и само в мрежата на Тикетпро.

От компанията учтиво напомнят, че трябва да се изисква касова бележка за въпросната комисиона.

Талонът на Тикетпро притежава 8 защити срещу фалшификация, а в деня на концерта на входовете на стадион “Локомотив” ще има екип, който стриктно ще проверява защитите на талона със специални устройства.

Освен на билетни каси, билети за събитието ще бъдат предлагани и онлайн чрез Интернет страницата http://ticketpro.bg, която ще заработи след 23 януари.

Според компанията, въпреки по-късното стартиране на продажбите онлайн, на клиентите ще бъдат предоставени същите възможности да изберат цената и сектора на билета, както и при закупуването му от билетна каса, плюс разплащане чрез кредитни и дебитни карти, куриерски услуги и други.

Както бе обявено и по-рано първите 3 000 билета ще бъдат на промоционална цена от 25 лева (плюс комисионна от 2.50 лв.).

Промоцията важи за билетите за правостоящи места. След като те бъдат продадени билетите за правостоящи места ще струват 30 лв. (комисионна - 3.00 лв.), а в деня на концерта цената ще достигне 35 лв. (плюс 3.50 лв.).

Цените на билетите за седящи места в страничните и по-отдалечени от сцената сектори ще бъдат 40 лв. (плюс 4.00 лв. комисионна). 45 лв. (плюс 4.50 лв. комисионна) е цената на билетите за правостоящи места в близост до сцената, а VIP-билетите за седящи места с включена напитка са на цена 50 лв. и с комисионна 5.00 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase