Снимки: Reuters
fallback

Орландо Блум, Кейти Пери, принц Хари, Леонардо ди Каприо и много други известни личности станаха част от срещата на Google за опазването на околната среда и климата. Но лицемерието си пролича още от първия ден - стотици частни самолети и яхти оставиха своя въглероден отпечатък, пристигайки в Сицилия.

20 милиона долара струва тридневната конференция на технологичния гигант, а нейна главна тема бе промяната в климата. Някои от звездите, които присъстваха на събитието, като Лео ди Каприо и бившия президент на САЩ Барак Обама, имат свои собствени организации в подкрепа на природата.

Но вместо да изберат начи за пътуване, който щади природата или обикновен видеоразговор, еко-защитниците се качиха на 114 самолета, които да ги откарат до остров Сицилия. 40 от тях кацнаха още в неделя. Всички те ще замърсят въздуха със 100 хил. килотона въглероден диоксид.

Само принц Хари, който каца в Сицилия след полет не само със самолет но и хеликоптер, трябва да посади 190 дървета, за да компенсира своя въглероден отпечатък.

Певицата Кейти Пери и нейният годеник Орландо Блум пък пристигнаха на острова със супер луксозната яхта, собственост на бизнесмена Дейвид Гефън, която струва 330 милиона долара. Пери по-късно беше забелязана да кара не особено икономичният SUV на "Мазерати". Всъщност, много други звезди, като актьора Брадли Купър и певецът Хари Стайлс, също бяха забелязани в луксозни, не особено щадящи планетата автомобили.

Хората в социалните мрежи се възмутиха и обявиха срещата за една PR тактика на известните, която ще струва скъпо на планетата.

"Поправете ме ако греша, но съм сигурен, че има пътнически полети и редовни фериботи до Сицилия", пише един от потребителите.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

хах

преди 4 години

Все тая. Нали не очаквате "знаменитости" да си причинят неудобство за да опазят околната среда?

39

Анонимен

преди 4 години

Няма как принц Хари да се придвижва с ферибота до Сицилия, само охраната му не могат да съберат на борда 😂

38

Victimized

преди 4 години

На международния икономически форум в Давос, беше дори по фрапантно и там основната тема беше климата, но всички участници отидоха с частни самолети.Колкото и да го повтаряме винаги ще има овце които вярват, че те лично са виновни за климатичните промени, докато на идолите им не им пука за нищо. Те за това са богати, понеже ви карат вие да плащате всичко..

fallback