fallback

Кралят на сръбската народна музика Шабан Шаулич ще бъде погребан днес с песента „Не плачи, душо“.

Нея Шабан Шаулич изпял на жена си Гордана след пиянска нощ през 1984 година, пише сръбското издание „Курир“.

Песента „Не плачи, душо“ е записана от Шабан Шаулич през същата 1984 г.  и тя много бързо става голям хит в цяла бивша Югославия.
 
Шабан Шаулич почина на 17 февруари при тежка катастрофа в Германия. Колата, с която той е пътувал, е била ударена от шофьор, управлявал под въздействието на алкохол и без шофьорска книжка.

Oще по темата

Поклонението пред краля на сръбската народна музика ще бъде днес от 11 ч. в сградата на кметството на Белград, а погребението ще е следобед в Алеята на гражданите със заслуги в Новото гробище на сръбската столица.

Вчера единственият оцелял от тежката катастрофа – неговият кум Слободан Стоядинович, каза пред сръбския вестник „Блиц“, че в момента на инцидента певецът е носел у себе си парите от три свои участия.

Тъй като в Сърбия се заговори, че от колата, в която е пътувал Шабан Шаулич, са откраднати 15 000 евро, Стоядинович потвърди, че певецът е носел пари и обясни: „Мога да кажа и да, и не. Нямам причина да лъжа. Едно негово участие струва много, не мога да кажа колко, но можете да предположите. Свидетел съм, че за последните три наши участия спечелихме над 20 000 евро, да е похарчил нещо през последните седем дни. У себе си имаше около 15 000 евро, това е сигурно. На мен ми даде някакви пари, защото му бях купил някои неща. Питах го: „Защо носиш толкова пари?“ А той ми каза: „Обичам да имам пари у себе си“. Носеше ги в якето си. Той винаги правеше така. Не знам зали е вярно, че има нещо откраднато, нямам представа. Не мога да повярвам, защото всичко беше разпиляно и нещата бяха пръснати по пътя. Но парите си той държеше у себе си и те не са могли да изпаднат, защото бяха в якето му“.

Спекулира се, че дългът на Шабан Шаулич към собственици на заведения, в които е трябвало да пее, възлиза на над 200 000 евро, но кумът му обяснява: „Тази сума е невъзможна, може би имаше три договорени участия. Хората говорят какво ли не. Бях запознат с всяко участие и цената, както и Гоца /съпругата и мениджър на певеца/. Трябваше да се договорим с един наш приятел от Швейцария и да подпишем договор за три години. Там цената беше много по-висока, но Шабан каза: „Няма да се обвързвам за толкова дълго, аз съм болнав и искам да си почина“. Това беше преди един месец“, каза Слободан Стоядинович.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Наташа Варадинова

преди 5 години

Велик певец! Изпя най-хубавите и съдържателни песни на балканите, изпя песни, които са любими на три поколения и винаги ще бъдат хитове, песни за любовта, приятелството и живота. Любим на милиони хора по света. Вечна слава Кралю!

12

Фен

преди 5 години

Шабан обичаше България и нас като народ.Цяла Сърбия плаче -ето това е човек посветил живота си на музиката,нашите чалга *** срещу него да тичат няма да го стигнат.Човек уважавал жена си и възпитал две красиви дъщери и син.Добре че Господ не дава шанс на нашите *** глас и пари.Поклон Шабане.Няма да те забравим!

11

аз

преди 5 години

До Анонименмного ти разбира главата,хлапе

fallback