Снимка: iStock

Продукти:

1 чаша размекнато масло на стайна температура
1 чаша кафява захар мусковадо
½ чаша бяла захар
2 яйца
2 чаени лъжици течна ванилия
1 щипка сол
1 чаена лъжица сода
1 чаена лъжица бакпулвер
1 и ½ чаши брашно
2 чаши овесени ядки
шоколадови парченца по избор
1 шепа стафиди
1 шепа счукани орехи
 
Приготвяне:
 
В голяма купа смесете с миксер маслото и двата вида захар, докато стане гладка смес. Разбийте яйцата едно по едно, като ги добавяте към останалите продукти. Добавете ванилията, солта, содата, бакпулвера, брашното, овесените ядки плюс шоколадовите парченца, стафидите и орехите. Разбъркайте добре.
 
Подгответе правоъгълна тава за печене, покрита с хартия. В нея разпределете равномерно сместа. Печете до кафяво или около 25-30 минути в загрята на 180 градуса фурна.
 
След като извадите от фурната, изчакайте да изстине напълно преди да нарежете сладкиша на квадратни барчета.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase