Снимка: iStock

Продукти:

  • 2 чаши сурови лешници
  • 1/3 чаша захар или мед на сладост
  • 1/4 чаша натурално какао на прах
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 1 с.л. или повече кокосово масло
  • няколко зрънца морска сол
 
Приготвяне:
 
В тава върху хартия за печене сложете лешниците и ги запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути. Когато изстинат, поразтъркайте ги леко, за да падне по-голяма част от фината им обвивка. Сложете ги в кухненски робот и ги смелете до получаването на фино брашно. Прибавете към тях останалите съставки. Трябва да се получи гладка смес. Ако кремът е прекалено гъст, добавете още масло.

Още вкусни рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase