Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Около час продължи срещата в централата на ГЕРБ между ръководството на партията, начело с Бойко Борисов и лидерите на Обединени патриоти, но се оказа, че сериозни преговори за правителство не е имало.
Oще по темата

"Разговорите предстоят", отсече лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов след края на сбирката, в която освен него участваха Валери Симеонов и Волен Сидеров и Лиляна Павлова, Владислав Горанов и Томислав Дончев от страна на ГЕРБ.

Каракачанов увери, че разговорите днес са били съвсем общи, взаимно си честитили резултатите от изборите, след които ГЕРБ излезе първа политическа сила, а патриотите се наредиха на трето място след БСП.

"За програмите не сме говорили. Другата седмица най-вероятно ще е следващата среща. Тепърва започват разговорите, сега бяха много общи, съвсем като след избори", отбеляза първият сред воеводите.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров смята, че страната не трябва да остава дълго време в междувластие, така че няма много време за губене в преговори.

"Ако водим разговорите по-динамично, може да приключи бързо. Ако не станат нещата, се отива пак на избори или не знам на какво. Ако сме консенсусни и готови да действаме и се разберем, всеки със своите компромиси, то тогава ще се съкрати този срок. Хубаво е да не се протакват нещата", коментира още Сидеров.

Той добави, че след като са ГЕРБ първа сила, имат право да предлагат и да се обсъждат условия.

Лидерът на националистите обаче отказа да коментира кой формат на управление е по-вероятен – коалиция между ГЕРБ и Обединени патриоти или широка с участието на партията на Бойко Борисов, БСП и патриотите.

"На това в момента не може да се отговори", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

ГРОБ................

преди 7 години

НЯМАТ НАЯДАНЕ ТИА НАГЛЕДСИ......И НА ОНЯ СВЯТ ЩЕ ИСКАТ ДА СА ДЕПУТАТИ.......ЕЙ ГАДОВЕ НАРОДА ЗНАЕ ЧЕ НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА НЕГО А САМО ЗА КОКАЛА......ГЛАСУВАХА ВИ ДАЛАВЕРАДЖИИ НАГАЖДАЧИ ..ТИЯ С ОБЛАГИ ОТ ВАС И ТИЯ ДЕТО ГИ ПРОКУДИХТЕ В ЧУЖБИНА.........

109

Анонимен

преди 7 години

Валерка златно пръстче мамино, как са поздравихте ва

108

Анонимен

преди 7 години

и герб, и бсп, и патриотите не мислят за българите и България, симулират работа, а вече 2 мандата няма реформи, съда не работи, администрацията е корумпирана, общинарите крадат, здравеопазването също е окрадено и нереформирано, защо ги избирате тези, те само обещават

fallback