Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

В Централната избирателна комисия (ЦИК) вече тече повторна обработка на протоколите.

До обяд днес се очакват и последните данни от две регионални комисии и повторното въвеждане на протоколите ще приключи, съобщи говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Oще по темата

Тя отбеляза, че няма съществени грешки или поправки в протоколите и не се очакват значителни промени в изборните резултати.

"В изборния ден едната група нарушения беше за агитация, а друга свързана с работата на секционните комисии. Бяха взети мерки и бяха дадени указания", посочи Нейкова и даде пример с с две секции в Турция, където се е наложило прекъсване на гласуването докато се възстанови реда.

Недействителните гласове са около 169 хил., което е по-малко от предните избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 7 години

Много са недействителните!Като извадим от тях половината, остава разликата между ГЕРБ и БСП;)

5

Анонимен

преди 7 години

Ако толкова много хора го харесват Борисов,защо след това се ос.и.ра като министър председател?Не довършва мандата си 2 пъти.Сега ще трети път.Защото изборите са фалшиви и не отразяват мнението на хората.

4

Анонимен

преди 7 години

169000 гласа за БСП, членовете на ГЕРБ в избирателните комисии, са ги направили невалидни - точно както през 2014-та, направиха невалидни 218 хиляди гласа за БСП. За сравнение - на изборите през 2001-ва имаше само 39937 недействителни гласа при 4,6 милиона гласували.

fallback