Снимка: bgonair.bg
fallback

Младите в България искат отговорен, представителен и честен министър-председател. Това става ясно от проучване на Института за стратегии и анализи сред студенти за това как трябва да изглежда бъдещият премиер и кои са проблемите, които трябва да реши.

Според проучването основният проблем за младите хора е корупцията, която е на първо място с 34%. На второ място студентите поставят проблемите в образованието (с близо 32%), а на трето и четвърто - безработицата и здравеопазването.

Младите хора предпочитат министър-председателят да бъде семеен мъж, като едва 6% искат той да бъде несемеен. 58% от анкетираните искат премиерът да бъде между 40 и 49-годишен.

Студентите желаят да видят министър-председател, който има познания и отношение към икономиката на държавата. 31% от запитаните искат бъдещият премиер да бъде отговорен и сериозен, а близо 30% предпочитат преди всичко той да бъде честен.

Вижте повече в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Търсете

преди 7 години

Търсете колкото си искате, такива неостанаха.Всеки граби като за световно и защото другия преди него е крал и този след него ще краде.Спрете да се залъгвате че нещо ще се промени, резултатите са на лице и сме ямата на Европа. Всичко изчезва, виновни няма!

25

Анонимен

преди 7 години

Брех! Чудя се само кой по-точно отговаря на описанието - Таско Ерменков или Румен Гечев?

24

Анонимен

преди 7 години

айдеее камуняките гризнаха хуркaта :)

fallback